Bitka za trofej i ABA ligu

Milan Zubović
Bitka za trofej i ABA ligu

Laktaši - Šestu godinu zaredom Igokea i Široki odlučivaće o šampionu BiH.

Posljednje dvije sezone to je pošlo za rukom ekipi iz Aleksandrovca, koja juri svoju treću titulu u nizu, a ukupno četvrtu. Osvajanjem prvog mjesta u Ligi 6 izabranici trenera Željka Lukajića stekli su prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, a prvi meč finala, koje se igra na tri pobjede, na rasporedu je večeras od 20.15 časova u Laktašima.

- Cijelo vrijeme najavljivali smo da je naš osnovni cilj odbrana titule i sada smo došli do toga da odbranimo pehar i ponovo zaigramo u regionalnom takmičenju. Izborili smo prednost domaćeg terena koju želimo odmah da materijalizujemo, napravimo prednost i psihološki pritisak druge utakmice prebacimo na Široki. U ovom trenutku oni su u boljoj poziciji zato što svi nas favorizuju, a oni nemaju šta da izgube. To su pokazali u prošloj utakmici protiv nas ovdje kada su bili opušteniji, a mi stegnutiji u meču koji je odlučivao o prvom mjestu na tabeli - izjavio je Lukajić.

Široki je jedina ekipa iz BiH koja je pobijedila Igokeu ove sezone, a Lukajić misli da je taj poraz bio od koristi njegovom timu.

- Sada kada je prošlo malo vremena, vidim da je taj poraz dobro došao jer smo mi u ABA ligi odigrali dosta kvalitetno, bili dominantni u Kupu BiH i trebalo nam je otrežnjenje. Meč je pokazao da nismo nedodirljivi i da imamo slabe strane. Poslije toga smo pojačavali rad na treninzima i ispravljali greške jer ne želimo novo iznenađenje. Prednost Širokog je što 70 odsto ekipe dugo igra zajedno i dobro se poznaje. Imaju strpljenja, ne srljaju, koriste kvalitet i pokušavaju da protivnika uvedu u svoj ritam - istakao je Lukajić.

Svi igrači, osim Dušana Katnića, koji ima problema sa alergijom, spremni su za večerašnja iskušenja, ali nije isključeno da plejmejker bude u sastavu.

 

Šampioni BiH

2000. Borac Nektar

2001. Igokea

2002. Široki

2003. Široki

2004. Široki

2005. Bosna

2006. Bosna

2007. Široki

2008. Bosna

2009. Široki

2010. Široki

2011. Široki

2012. Široki

2013. Igokea

2014. Igokea

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana