Бисић није заборављен

Дарко Пашагић
Бисић није заборављен

Бањалука - У организацији Боксерског клуба Славија у недјељу са почетком од 19 часова у дворани "Обилићево" биће одржан 14. меморијални турнир "Радован Бисић", који се одржава у знак сјећања на легендарног такмичара овог трофејног бањалучког спортског колектива.

Организатори истичу да је све спремно за почетак манифестације, која ће ове године окупити борце из Републике Српске, Србије и Словеније.

- По броју држава учесница ова смотра ће бити сиромашнија од претходне, али сам сигуран да ће квалитет борби бити на завидном нивоу. Овој смотри претходиће шесто коло Купа Републике Српске, које ће почети од 17 часова. На њему ће се публици представити будућност бокса Републике Српске, а наступиће такмичари из Славије, бијељинског Радника, Дервенте, КБС "Свети Георгије" из Бањалука, КБС "Обилић" (Козарска Дубица) и КБВ Јединство (Брчко) - нагласио је предсједник Славије Зоран Рашљић.

У Лозници је прије неколико дана одржан састанак на коме се разговарало о формирању регионалне лиге у боксу.

- Њега је организовао Боксерски клуб Лозница, а сем домаћина били су присутни представници БК Војводина (Србија), Радник и Славија (Република Српска), Пула и Борово (Хрватска), те Штип (Македонија). Практично је све договорено и Лига би требало да стартује почетком 2017. године. Наредни састанак биће одржан 10. и 11. новембра у Скопљу и на њему би требало да буду прецизиране пропозиције такмичења, али и гдје ће бити сједиште овог регионалног такмичења - истакао је директор Славије Душко Бјелинић.

Досадашњи побједници

1997. Дејан Јовановић (Југославија)

1999. Геард Ајетовић (Југославија)

2001. Бојан Росић (РС)

2003. Никола Сјеклоћа (СЦГ)

2005. Никола Сјеклоћа (СЦГ)

2006. Зоран Митровић (Србија)

2007. Алексеј Шербаков (Србија)

2008. Дарко Кучук (РС)

2009. Предраг Ковачевић (РС)

2010. Стево Золак (РС)

2011.

2012. Велибор Видић (РС)

2013. Бојан Алаџић (РС)

2014. Слободан Јекић (РС)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана