Bimal Jedinstvo ima problema sa odlaskom igračica: Šampionski tim teško zadržati

Danijel Radujković
Bimal Jedinstvo ima problema sa odlaskom igračica: Šampionski tim teško zadržati

Brčko - Bimal Jedinstvo svake godine ima problem da zadrži šampionsku ekipu, a to je slučaj i ovog ljeta, jer je tim napustilo šest igračica.

Jedinstvo je dugogodišnji šampion BiH u ženskoj odbojci, ali konstantno se suočava sa činjenicom da najbolje igračice odlaze nakon uspješnih sezona. Dijana Vasić, Ajla Sinanović, Verica Simić, Ajla Paradžik, Milica Radović i Elena Babić iduće sezone neće nositi dres "princeza".

- Na našu žalost u protekle dvije godine "izgubili" smo deset djevojaka iz prvih 12. Da tako kažem, stalno krpimo rupe. To je dovoljno za BiH prvenstvo, ali na nesreću ne možemo u kontinuitetu kvalitetno da pariramo u Evropi. Prošle godine smo igrali osminu finala CEV kupa, pa sada bi bilo logično da probamo korak dalje, ali svake sezone se resetujemo, idemo iz početka, uvježbavamo ekipu i vidjećemo kako će to izgledati - rekao je trener Smail Pezerović.

Klub nije sjedio skrštenih ruku pa je već angažovao Natašu Slijepčević, Milicu Krstojević i Jovanu Biberdžić. One bi trebalo da nadomjeste odlazak pomenutih igračica, ali Bimal Jedinstvo neće stati na tome.

- Politika nam je takva da dovodimo mlade i perspektivne igračice, a ako to nema onda ćemo dovesti iskusnije igračice, jer ipak igramo Ligu šampiona i ne bi bilo lijepo da se brukamo. Nataša će biti zamjena za Vericu, a Milica za Ajlu. To je za sada sigurno, ima tu još nekih igračica koje će biti na probi, ali ne bih sada o njima. Sve će biti poznato u avgustu, kada će igračice dobiti sedam dana da se adaptiraju i nametnu da vidimo imaju li kvalitet za Jedinstvo. Želja nam je da dovedemo još jednog primača i tehničara - dodao je Pezerović.

Bez obzira na dosta izmijenjen sastav Bimal Jedinstvo ponovo će imati velike ambicije predstojeće sezone, u kojoj će nastupati u Ligi šampiona.

- Osvajanje trofeja je poslastica rada u Jedinstvu, ali to se podrazumijeva u ovom klubu, pa je tako mač iznad glave. Ako ne osvojimo jedan od tri domaća trofeja, to se smatra neuspjehom, tako da koliko god da je treniranje Jedinstva fino, toliko je i pritisak - zaključio je Pezerović.

Pripreme kreću 7. avgusta

Odbojkašice Bimal Jedinstva sa pripremama za novu sezonu krenuće 7. avgusta. Većinu posla obaviće u Brčkom, a postoji mogućnost da odu na visinske pripreme.

- Imaćemo dva mjeseca do početka prvenstva, a nešto manje do Kupa RS. To će biti dovoljno vremena da prođemo fazu priprema, imamo neki kostur igrača koji je ostao isti. Tu su srednji blokeri, primač i tehničar i onda je puno lakše da se ekipa uhoda. Čekamo da vidimo šta će se razriješiti u vezi sa budžetom distrikta. Ako budemo imali dovoljno finansija, planiramo da odemo negdje sedam dana na visinske pripreme - istakao je Pezerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana