Бимал Јединство има проблема са одласком играчица: Шампионски тим тешко задржати

Данијел Радујковић
Бимал Јединство има проблема са одласком играчица: Шампионски тим тешко задржати

Брчко - Бимал Јединство сваке године има проблем да задржи шампионску екипу, а то је случај и овог љета, јер је тим напустило шест играчица.

Јединство је дугогодишњи шампион БиХ у женској одбојци, али константно се суочава са чињеницом да најбоље играчице одлазе након успјешних сезона. Дијана Васић, Ајла Синановић, Верица Симић, Ајла Параџик, Милица Радовић и Елена Бабић идуће сезоне неће носити дрес "принцеза".

- На нашу жалост у протекле двије године "изгубили" смо десет дјевојака из првих 12. Да тако кажем, стално крпимо рупе. То је довољно за БиХ првенство, али на несрећу не можемо у континуитету квалитетно да парирамо у Европи. Прошле године смо играли осмину финала ЦЕВ купа, па сада би било логично да пробамо корак даље, али сваке сезоне се ресетујемо, идемо из почетка, увјежбавамо екипу и видјећемо како ће то изгледати - рекао је тренер Смаил Пезеровић.

Клуб није сједио скрштених руку па је већ ангажовао Наташу Слијепчевић, Милицу Крстојевић и Јовану Биберџић. Оне би требало да надомјесте одлазак поменутих играчица, али Бимал Јединство неће стати на томе.

- Политика нам је таква да доводимо младе и перспективне играчице, а ако то нема онда ћемо довести искусније играчице, јер ипак играмо Лигу шампиона и не би било лијепо да се брукамо. Наташа ће бити замјена за Верицу, а Милица за Ајлу. То је за сада сигурно, има ту још неких играчица које ће бити на проби, али не бих сада о њима. Све ће бити познато у августу, када ће играчице добити седам дана да се адаптирају и наметну да видимо имају ли квалитет за Јединство. Жеља нам је да доведемо још једног примача и техничара - додао је Пезеровић.

Без обзира на доста измијењен састав Бимал Јединство поново ће имати велике амбиције предстојеће сезоне, у којој ће наступати у Лиги шампиона.

- Освајање трофеја је посластица рада у Јединству, али то се подразумијева у овом клубу, па је тако мач изнад главе. Ако не освојимо један од три домаћа трофеја, то се сматра неуспјехом, тако да колико год да је тренирање Јединства фино, толико је и притисак - закључио је Пезеровић.

Припреме крећу 7. августа

Одбојкашице Бимал Јединства са припремама за нову сезону кренуће 7. августа. Већину посла обавиће у Брчком, а постоји могућност да оду на висинске припреме.

- Имаћемо два мјесеца до почетка првенства, а нешто мање до Купа РС. То ће бити довољно времена да прођемо фазу припрема, имамо неки костур играча који је остао исти. Ту су средњи блокери, примач и техничар и онда је пуно лакше да се екипа ухода. Чекамо да видимо шта ће се разријешити у вези са буџетом дистрикта. Ако будемо имали довољно финансија, планирамо да одемо негдје седам дана на висинске припреме - истакао је Пезеровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана