Bimal Jedinstvo: Zlatnim setom do treće runde

Danijel Radujković
Bimal Jedinstvo: Zlatnim setom do treće runde

Brčko - Odbojkašice Bimal Jedinstva plasirale su se među 32 najbolje ekipe u Čelendž kupu pošto su sa 15:5 pobijedile AEK iz Atine na svom terenu u odlučujućem zlatnom setu.

Prije toga Brčanke su slavile sa 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) u revanšu drugog kola i tako anulirale pobjedu Grkinja iz prvog meča (25:11, 25:23, 25:11). "Princeze" su pokazale izvanrednu partiju pred velikim brojem gledalaca.

- Svi u klubu smo prezadovoljni prolazom u narednu rundu. Nakon poraza u prvom meču u Atini mi smo narednih 15 dana sve podredili ovom revanšu, jer smo u prvenstvu već stekli finu zalihu bodova u odnosu na najveće konkurente. Nastojali smo da ispravimo greške iz prvog meča koje su prije svega bile u prijemu i servisu što smo na kraju i uspjeli. U meč smo ušli malo u grču, ali kasnije smo uspjeli doći do naše igre i iz seta u set smo bili sve bolji. Imali smo veliku podršku publike što nam je bilo izuzetno važno - rekao je trener Bimal Jedinstva Goran Hadžić.

Brčanke će se u šesnaestini finala sastati sa ukrajinskom ekipom Orbita iz Zaporožja. Mečevi bi trebalo da se igraju 10. decembra u Ukrajini i 17. u Brčkom. Hadžić je istakao da se tek treba upoznati sa kvalitetom Ukrajinki.

- Prvo treba vidjeti o kakvom se protivniku radi, jer ih ne poznajem. Bili smo u potpunosti posvećeni AEK-u tako da nismo obraćali pažnju na druge ekipe. Vidjeću da potražim materijala o Orbiti, da vidim o kakvim se igračicama radi. Nadam se da ću naći snimak neke njihove utakmice da bismo se što bolje spremili za ovaj dvomeč - dodao je Hadžić.

Stara pazova

Uspješne u ovom kolu bile su i igračice Jedinstva iz Stare Pazove koje su bile bolje od Poreča na svom terenu sa 3:0 (25:18, 25:19, 25:17) i tako potvrdile trijumf sa gostovanja. One će u šesnaestini finala igrati protiv Rote Raben Vilzbiburga iz Njemačke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana