Бимал Јединствo: Златним сетом до треће рунде

Данијел Радујковић
Бимал Јединствo: Златним сетом до треће рунде

Брчко - Одбојкашице Бимал Јединства пласирале су се међу 32 најбоље екипе у Челенџ купу пошто су са 15:5 побиједиле АЕК из Атине на свом терену у одлучујућем златном сету.

Прије тога Брчанке су славиле са 3:0 (25:23, 25:20, 25:12) у реваншу другог кола и тако анулирале побједу Гркиња из првог меча (25:11, 25:23, 25:11). "Принцезе" су показале изванредну партију пред великим бројем гледалаца.

- Сви у клубу смо презадовољни пролазом у наредну рунду. Након пораза у првом мечу у Атини ми смо наредних 15 дана све подредили овом реваншу, јер смо у првенству већ стекли фину залиху бодова у односу на највеће конкуренте. Настојали смо да исправимо грешке из првог меча које су прије свега биле у пријему и сервису што смо на крају и успјели. У меч смо ушли мало у грчу, али касније смо успјели доћи до наше игре и из сета у сет смо били све бољи. Имали смо велику подршку публике што нам је било изузетно важно - рекао је тренер Бимал Јединства Горан Хаџић.

Брчанке ће се у шеснаестини финала састати са украјинском екипом Орбита из Запорожја. Мечеви би требало да се играју 10. децембра у Украјини и 17. у Брчком. Хаџић је истакао да се тек треба упознати са квалитетом Украјинки.

- Прво треба видјети о каквом се противнику ради, јер их не познајем. Били смо у потпуности посвећени АЕК-у тако да нисмо обраћали пажњу на друге екипе. Видјећу да потражим материјала о Орбити, да видим о каквим се играчицама ради. Надам се да ћу наћи снимак неке њихове утакмице да бисмо се што боље спремили за овај двомеч - додао је Хаџић.

Стара пазова

Успјешне у овом колу биле су и играчице Јединства из Старе Пазове које су биле боље од Пореча на свом терену са 3:0 (25:18, 25:19, 25:17) и тако потврдиле тријумф са гостовања. Оне ће у шеснаестини финала играти против Роте Рабен Вилзбибурга из Њемачке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана