Bijeljinskom Radniku otvorena vrata Lige za prvaka

Igor Stanišić
Bijeljinskom Radniku otvorena vrata Lige za prvaka

Sarajevo - Poslije ubjedljive pobjede protiv Borca u prvom meču nastavka sezone, fudbaleri Radnika odigrali su još jedan veoma dobar meč remizirivaši na "Koševu" sa Sarajevom rezultatom 0:0 u 20. kolu Premijer lige BiH.

Malo je nedostajalo da Bijeljinci kući ponesu čitav plijen, ali je izabranicima Mladena Žižovića nedostajalo prisebnosti u završnici akcija. Najbolje prilike imali su Domagoj Franić i Dino Beširović, ali je mreža Sarajlija ostala netaknuta. Bijeljinci ne mogu da budu nezadovoljni bodom, pogotovo što su i domaći propustili neke kolosalne šanse, vjerovatno najbolju Krste Velkoski. Ovaj remi može da bude ključan za Radnik u borbi za šesto mjesto, odnosno ulazak u Ligu za prvaka, jer je Mladost poražena od Zrinjskog. Do podjele takmičenja dolazi za dva kola, Radnik prvo dočekuje pretendenta za šampionsku titulu Široki Brijeg, a zatim ide otpisanom Vitezu.

- Odigrali smo izuzetno tešku utakmicu po nehumanim uslovima. Znali smo šta nas čeka, uspjeli smo da odolimo domaćinu i zasluženo nosimo bod. Odlično smo otvorili proljećni dio sezone pa su nam otvorena vrata ka šestom mjestu. Čestitam saigračima, jer nije bilo lako igrati na zaleđenom terenu protiv favorizovanog protivnika - rekao je odlični golman Radnika Mladen Lučić koji je u nekoliko navrata sjajno intervenisao.

Utakmica na "Koševu" odigrana je u veoma teškim uslovima nastalim usljed snježnih padavina. Teren je bio obojen bijelim pokrivačem, ali su igrači uprkos takvim uslovima prikazali solidan fudbal i obje ekipe imale su nekoliko izrazitih prilika. I dok Radnik ima jasan cilj propraćen dobrim startom u proljećnom dijelu šampionata, Sarajevo drži četvrto mjesto bez šanse da napravi nešto više. Poslije poraza od Širokog, ovo je još jedan razočaravajući rezultat pogoršan isključenjem Žoakima Adukora u finišu utakmice.

Mještanima gornje Česme daleko autobusko stajalište

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana