Bijeljinski premijerligaš doveo pojačanje: Blaić zamjena za Zeljkovića

Igor Stanišić
Bijeljinski premijerligaš doveo pojačanje: Blaić zamjena za Zeljkovića

Bijeljina - Zvonimir Blaić (1991) novi je igrač Radnika koji je u redove "plavo-bijelih" došao iz aktuelnog prvaka BiH Zrinjskog.

On je semberskom premijerligašu pozajmljen na godinu, a ugovor sa Mostarcima veže ga do 30. juna 2019. godine. Tako su izabranici Mladena Žižovića angažovanjem ovog iskusnog igrača riješili poziciju desnog beka, koja je bila upražnjena odlaskom Mladena Zeljkovića u Jermeniju.

- Drago mi je što sam došao u Radnik, jer je to klub koji je u posljednje dvije godine doživio procvat u fudbalu BiH. Nadam se da ću igrama zadovoljiti apetite trenera Mladena Žižovića te publike u Bijeljini, koja i te kako zna šta je pravi fudbal - rekao je Blaić.

On je u Zrinjski došao zimus iz češke Visočine, ali je rijetko dobijao šansu u dresu "plemića" i odigrao je svega tri utakmice. Na kraju sezone šef stručnog štaba Mostaraca Blaž Slišković precrtao ga je sa spiska i dao mu odriješene ruke u potrazi za novim klubom. Bio je potom na probi u rumunskom prvoligašu Konkordiji Kjažni, međutim, u posljednjem trenutku se odlučio za Radnik.

- Siguran sam da nisam pogriješio, jer će Bijeljinci i ove sezone igrati zapaženu ulogu u Premijer ligi. Prvi utisci su povoljni i vjerujem da ću ovdje mnogo više igrati nego u Zrinjskom - dodao je Blaić.

Njegovim dolaskom u redovima Radnika se lakše diše.

- Njegov dolazak mnogo će značiti za sigurnost naše odbrane, koja je u odnosu na prošlu sezonu pretrpjela velike promjene. Blaić je iskusan igrač, tako da će biti od i te kakve pomoći u tekućem prvenstvu - rekao je Žižović.

Ostaje da u Radniku riješe pitanje napadača poslije odlaska Marka Obradovića u Kazahstan.

- Sa nama trenira doskorašnji igrač hrvatskog Šibenika i Toronta Ante Živković. Međutim, u timu već imamo preveliki broj stranaca. O tome da li će otići ili ostati odlučićemo u narednih dan, dva - naglasio je Žižović, čiji će tim u subotu od 17 časova ugostiti Krupu u prvom kolu Premijer lige.

Poraz od Sloge

Novi drugoligaš Republike Srpske Sloga iz Gornjeg Crnjelova u prvoj kontrolnoj utakmici savladala je kombinovani tim Radnika sa 3:2. Iako su poslije prvog dijela susreta gosti iz Bijeljine vodili sa 2:0 uporni domaćin su u nastavku susreta zaigrali znatno angažovanije, iskoristili neiskustvo podmlađene ekipe Radnika i stigli do zasluženog trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana