Bijeljincima sudije krive za seriju poraza

Igor Stanišić
Bijeljincima sudije krive za seriju poraza

Bijeljina - Brod Radnika tone sve dublje, a nakon petog uzastopnog poraza u svim takmičenjima upaljena su sva zvona za uzbunu. Situacija je postala alarmantna pošto se Bijeljinci nalaze svega tri boda od zone ispadanja.

Fudbaleri Radnika su novi katastrofalan poraz doživjeli na svom terenu od Sarajeva od 1:4, čime je još više produbljena kriza u klubu. To je četvrti poraz u nizu što se tiče Premijer lige BiH, dok su u međuvremenu imali neuspjeh u Kupu. Oni su prije četiri runde takmičenja bili na samo dva boda od lidera Zrinjskog, a Mostarci su sada čak 14 koraka ispred njih. Ekipe koje se nalaze u zoni ispadanja su im sve bliže i hitno moraju početi da osvajaju bodove. Trener ekipe Mladen Žižović kivan je na sudije i smatra da su oni umnogome doprinijeli krizi u klubu.

- Penal je odlučio dalji tok utakmice. Ne znam ima li smisla raditi neke stvari? Možemo mi raditi koliko hoćemo, ali džaba je. To sam govorio nakon gostovanja u Banjaluci, nije imalo previše odjeka, ukazivao sam na te stvari i nakon duela sa Željezničarom i, evo, u utakmici protiv Sarajeva ista stvar se ponavlja jer smo se opet našli u istoj situaciji. Ako želimo da se unaprijedi fudbal u BiH, ovakve stvari se ne smiju dešavati. Ne treba da se pitamo kako i zašto nas nema nigdje, a odgovor smo dobili na ovoj utakmici - ogorčen je Žižović.

Kako stvari stoje, njegov ostanak na klupi Radnika za sada nije sporan, jer i uprava kluba ima isto mišljenje kada je u pitanju suđenje.

- O Žižoviću će razgovarati predsjednik i uprava kluba, ali on ima podršku. Ima individualnih grešaka igrača, ali nije sve ni do nas, već do više sile. Suđenje protiv Sarajeva nije bilo loše, već katastrofalno. Prvi gol su dali iz nepostojećeg penala, a drugi nakon prekršaja u napadu nad našim igračem. Naši fudbaleri su pod pritiskom i nije se lako vratiti nakon toga. Po nekim statistikama, u završnici prošle sezone i sada na početku ove smo direktno najviše oštećena ekipa u prvenstvu. Nismo se nikada žalili i nećemo ni sada. Neka organi saveza rade kako misle da treba, ali očekujemo da preduzmu mjere. Međutim, i kada neke sudije dobiju kazne, mi od toga nemamo ništa, jer ne možemo da vratimo izgubljene bodove - istakao je sekretar Bijeljinaca Nebojša Tomić.

Naredni meč Radnik će igrati protiv Širokog Brijega na gostovanju, a tu se teško "vaditi". Međutim, Žižović se nada da će bar imati pravednu borbu za bodove.

- Nama slijedi utakmica protiv Širokog Brijega, nadamo se da ćemo imati adekvatne uslove za igru, kako mi, tako i naš protivnik. Isti uslovi treba da budu za sve klubove, i velike i male - dodao je Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana