Бијељинцима судије криве за серију пораза

Игор Станишић
Бијељинцима судије криве за серију пораза

Бијељина - Брод Радника тоне све дубље, а након петог узастопног пораза у свим такмичењима упаљена су сва звона за узбуну. Ситуација је постала алармантна пошто се Бијељинци налазе свега три бода од зоне испадања.

Фудбалери Радника су нови катастрофалан пораз доживјели на свом терену од Сарајева од 1:4, чиме је још више продубљена криза у клубу. То је четврти пораз у низу што се тиче Премијер лиге БиХ, док су у међувремену имали неуспјех у Купу. Они су прије четири рунде такмичења били на само два бода од лидера Зрињског, а Мостарци су сада чак 14 корака испред њих. Екипе које се налазе у зони испадања су им све ближе и хитно морају почети да освајају бодове. Тренер екипе Младен Жижовић киван је на судије и сматра да су они умногоме допринијели кризи у клубу.

- Пенал је одлучио даљи ток утакмице. Не знам има ли смисла радити неке ствари? Можемо ми радити колико хоћемо, али џаба је. То сам говорио након гостовања у Бањалуци, није имало превише одјека, указивао сам на те ствари и након дуела са Жељезничаром и, ево, у утакмици против Сарајева иста ствар се понавља јер смо се опет нашли у истој ситуацији. Ако желимо да се унаприједи фудбал у БиХ, овакве ствари се не смију дешавати. Не треба да се питамо како и зашто нас нема нигдје, а одговор смо добили на овој утакмици - огорчен је Жижовић.

Како ствари стоје, његов останак на клупи Радника за сада није споран, јер и управа клуба има исто мишљење када је у питању суђење.

- О Жижовићу ће разговарати предсједник и управа клуба, али он има подршку. Има индивидуалних грешака играча, али није све ни до нас, већ до више силе. Суђење против Сарајева није било лоше, већ катастрофално. Први гол су дали из непостојећег пенала, а други након прекршаја у нападу над нашим играчем. Наши фудбалери су под притиском и није се лако вратити након тога. По неким статистикама, у завршници прошле сезоне и сада на почетку ове смо директно највише оштећена екипа у првенству. Нисмо се никада жалили и нећемо ни сада. Нека органи савеза раде како мисле да треба, али очекујемо да предузму мјере. Међутим, и када неке судије добију казне, ми од тога немамо ништа, јер не можемо да вратимо изгубљене бодове - истакао је секретар Бијељинаца Небојша Томић.

Наредни меч Радник ће играти против Широког Бријега на гостовању, а ту се тешко "вадити". Међутим, Жижовић се нада да ће бар имати праведну борбу за бодове.

- Нама слиједи утакмица против Широког Бријега, надамо се да ћемо имати адекватне услове за игру, како ми, тако и наш противник. Исти услови треба да буду за све клубове, и велике и мале - додао је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана