Biciklistička trka Banjaluka - Beograd: Stević prvi

Dušan Repija
Biciklistička trka Banjaluka - Beograd: Stević prvi

Beograd - Član rumunske ekipe Tusnad sajkling tim, reprezentativac Srbije Ivan Stević pobjednik je druge etape biciklističke trke "Banjaluka - Beograd", koja je vožena juče od Bijeljine do prestonice Srbije.

On je slavio ispred člana tima SP Telbver, Grka Georgiosa Buglasa, dok je treći na cilj stigao pobjednik 50. kružne trke "Gran pri Banjaluka", vozač njemačke ekipe LTK Brandenburg Štefan Šafer.

Najbrži na dionici od Banjaluke do Brčkog, koja je vožena u subotu, bio je biciklista Radenske, Slovenac Martin Otoničar. On je 182 kilometra prevezao prosječnom brzinom od 46,3 kilometra, a na cilj je stigao ispred Nijemca koji vozi za austrijsku ekipu Vorarlberg, Fabjana Šnajda, dok je trećeplasirani bio član danske ekipe Kristina Vočiz, Italijan Matija Gavaci. Treba napomenuti da je sva tri prolazna cilja, u Prnjavoru, Derventi i Šamcu osvojio Buglas i tako pokazao da je odličan sprinter.

- I ove godine smo okupili vrlo kvalitetne ekipe i svi su zadovoljni onim šta su zatekli u Banjaluci, ali i ostalim gradovima. Moram istaći da je sve bilo na svom mjestu, počevši od organizacije, pa do načina kako su mediji ispratili trku. Takođe, nikada više publike nije pozdravilo bicikliste - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Na osmoj biciklističkoj trci "Banjaluka - Beograd" nastupile su 32 ekipe iz 20 zemalja sa 180 takmičara.

Kategorija

Direktor trke Vladimir Kuvalja zadovoljan je ovogodišnjim takmičenjem i nada se da će trka u idućih nekoliko godina biti još jača.

- Praktično smo prerasli ovaj nivo, 1.2 kategoriju UCI, ali zbog nedostatka novca ne možemo da pređemo u najviši rang, prvu kategoriju. Organizacija takve trke koštala bi bar dva-tri puta više, ali se nadam da ćemo u idućih nekoliko godina uspjeti da pređemo i posljednju stepenicu - rekao je Kuvalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana