BiH i Kipar se bore za baraž

Agencije
BiH i Kipar se bore za baraž

Sarajevo - Odlučujući meč za plasman u baraž za Evropsko prvenstvu u Francuskoj 2016. godine fudbalska reprezentacija BiH igraće večeras od 20.45 časova protiv Kipra u Nikoziji.

Biće to posljednji meč grupne faze kvalifikacija, a BiH pobjeda vodi u baraž, bez obzira na rezultate drugih utakmica. "Zmajevi" u doigravanje mogu i sa remijem, ali onda Izrael ne smije pobijediti Belgiju na gostovanju. Otežavajuća okolnost za selektora BiH Mehmeda Baždarevića je i da se Kipar bori za baraž, pa će tako biti vrlo motivisan da dođe do pobjede.

- Sve je u našim rukama, sami odlučujemo o našoj sudbini i maksimalno ćemo se potruditi da to iskoristimo na najbolji način. Došli smo da odbranimo trenutnu treću poziciju, ali i da se revanširamo domaćinima za neočekivan poraz na "Bilinom polju". Nisam bio spreman da igram u subotu protiv Velsa, međutim momci su odlično obavili posao i bez mene. Osjećam se bolje, ali još ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da ću igrati. Volio bih i nadam se da ću biti spreman - kazao je najbolji igrač BiH Edin Džeko.

Kapiten selekcije bez problema je trenirao sa ostatkom ekipe, ali konačnu odluku hoće li se igrati u prvoj postavi Baždarević će donijeti uoči meča.

- Poznajemo Kipar, smatram da smo bolja ekipa od njih, ali to moramo dokazati na terenu i zato ništa nećemo prepustiti slučaju. Ovo su specifične utakmice, važna jednako i za njih i za nas. Pobijediće velika motivacija, pamet. Radovaće se ekipa koja pokaže više želje - istakao je Baždarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana