Без фудбала до суботе

Д. П.
Без фудбала до суботе

Сарајево - Утакмице 21. кола Премијер лиге БиХ, које су требале да буду игране сутра, одгођене су за суботу, док ће мечеви 22. кола који су требали да буду играни у том термину, бити на програму 7. марта.

Ову одлуку је донијела Такмичарска комисија Фудбалског савеза БиХ, а разлог за одгађање су најављене падавине и ниске температуре које су оштетиле ионако лоше терене.

- Свједоци смо да су се и утакмице 20. кола играле готово у немогућим условима, али су ипак одигране. За наредне дане најављене су веома ниске температуре са доста падавина, тако да ће терени бити још лошији и једноставно смо били приморани на овај корак. Ово помјерање неће пореметити почетак Лиге за првака и Лиге за опстанак, чији ће мечеви првог кола бити играни 10. и 11. марта - нагласио је потпредсједник Комитета за такмичења Милорад Лале.

Он је рекао да је практично немогуће помјерити почетак другог дијела сезоне у неке "топлије" мјесеце.

- Не зависимо сами од себе, већ од Европске фудбалске федерације. Наиме, наш календар мора бити усклађен са њиховим и морамо на вријеме да завршимо првенствено и куп такмичење, односно пријавимо екипе, које ће наступити на међународној сцени. Ове сезоне још више смо поранили, јер су одстојале реалне шансе да репрезентација БиХ обезбиједи пласман на Свјетско првенство у Русији. Све у свему, немоћни смо да било шта промијенимо. Међутим, то није разлог да клубови не побољшају своје терене и да с времена на вријеме не уложе у њих - додао је Лале.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана