Beroe nije nepobjediv

Igor Stanišić
Beroe nije nepobjediv

Bijeljina - Fudbaleri Radnika zajedno sa stručnim štabom sinoć su doputovali u Staru Zagoru, gdje ih sutra od 19.30 časova očekuje prvi susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv domaćeg Beroea.

Po dolasku je odrađen relaksacioni trening, a večeras u terminu odigravanja utakmice je još jedan na stadionu "Beroe", gdje ih sutra očekuje premijera na međunarodnoj sceni.

- Analizirali smo igru Bugara i njihova zadnja linija je najjači dio tima, te ćemo morati pokušati da nađemo pravo rješenje kako da im pariramo. Očekujem da možemo odigrati dobar meč u Bugarskoj i bilo bi jako dobro kada bismo ostali neporaženi pred revanš. Protivnik je kvalitetan, ali se uzdamo u snagu našeg kolektiva. Razlog za bilo kakvu bojazan od protivnika ne treba da postoji. Moramo igrati sa dosta požrtvovanja, volje i nadati se uspjehu. Beroe nije toliko atraktivan rival, ali ne treba sumnjati da imaju ekipu koja sigurno može mnogo - rekao je prvotimac Radnika Dino Beširović.

Optimista je i najbolji strijelac Radnika Marko Obradović.

- Dobili smo veoma dobrog i kvalitetnog protivnika. Malo smo znali o njima, ali je naš trener Slavko Petrović učinio sve da dođe do potrebnih podataka. Mnogo smo radili u ovih dvadesetak dana koji su iza nas, tako da ćemo utakmicu dočekati spremni. Nadam se da ćemo klub i grad predstaviti u što boljem svjetlu. Igraju se dvije utakmice i sve je moguće. Zašto se ne nadati prolasku dalje? - istakao je Obradović.

Dušan Martinović je pojačanje Radnika na sredini terena koji bi svojim kvalitetom i iskustvom trebalo da doprinese igri Radnika, kako u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tako i na domaćoj sceni. Kao igrač Borca iz Čačka i Jagodine imao je priliku da osjeti draž evropskih utakmica.

- Beroe je odlično organizovan i ima nekoliko reprezentativaca u svojim redovima. Odlično smo radili na treninzima koji su izuzetno naporni, svi igrači su koncentrisani i sa nestrpljenjem očekujemo prvu utakmicu, u kojoj svaki igrač mora dati više od maksimuma svojih mogućnosti. Samo takvim pristupom se možemo nadati dobrom rezultatu - naglasio je Martinović.

Klubovi iz RS u Evropi

Leotar

Liga šampiona 2003/0.4

prvo kolo: Grevenmaher 2:0, 0:0

drugo kolo: Sparta Prag 1:2, 0:2

Modriča Maksima

Kup UEFA 2004/05.

prvo kolo: Santa Koloma 3:0, 1:0

drugo kolo: Levski 0:3, 0:5

Liga šampiona 2008/09.

prvo kolo: Dinamo Tirana 2:1, 2:0

drugo kolo: Alborg 1:2, 0:5

Slavija

UEFA Intertoto kup 2007.

prvo kolo: Santa Julija 3:2, 3:2

drugo kolo: Ocelul Galaci 0:0, 0:3

Liga Evrope

prvo kolo: slobodni

drugo kolo: Alborg 3:1, 0:0

treće kolo: Košice 0:2, 1:3

Borac

Liga Evrope 2010/11.

prvo kolo: slobodni

drugo kolo: Lozana 1:1, 0:1

Liga šampiona 2011/12.

prvo kolo: slobodni

drugo kolo: Makabi Haifa 3:2, 1:5

Liga Evrope 2012/13.

prvo kolo: Čelik (Nikšić) 2:2, 1:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana