RS

“Beograd - Banjaluka” postaje tur

“Beograd - Banjaluka” postaje tur 23.07.2018 16:55 | Dušan Repija

Banjaluka - Biciklistička trka “Beograd - Banjaluka” iduće godine imaće sigurno tri, a vrlo vjerovatno i četiri etape, pa će samim tim u imenu dobiti prefiks tur, namijenjen trkama koje imaju najmanje tri etape.

U jeku najprestižnije trke svijeta Tur de Fransa iz sjedišta Međunarodne biciklističke unije (UCI) lijepe vijesti stigle su u najveći grad Srpske. Čelnici UCI-ja odobrili su još dvije etape pored dvije postojeće, na osnovu odličnih ocjena sudija i komesara za ovogodišnju organizaciju trku koja je održana krajem aprila.

- Ovakva odluka nam mnogo znači, jer ćemo sigurno privući još kvalitetnije ekipe. U igri je i više bodova, a na ruku nam ide i kalendar, jer smo prijavili dane od 18. do 21. aprila, a poslije dva dana pauze počinje trka kroz Hrvatsku. Ove godine smo podigli cjelokupni događaj na mnogo viši nivo jer je trka postala član prve kategorije, a već sada radimo da iduća bude još bolja i privlačnija u svim segmentima, ne sam ona stazi, nego i što se tiče popratnih događaja - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Dvije dodatne etape znače da će osim četiri grada domaćina, Beograda, Brčkog, Teslića i Banjaluke, još najmanje dva ugostiti karavan prilikom starta ili cilja etape.

- Ranije su nas predstavnici gradova poprilično skeptično gledali kada smo dolazili na pregovore sa njima, ali se situacija u posljednjih nekoliko godina promijenila. Svi gradovi koji su domaćini uvidjeli su dobre stvari i žele da nastave saradnju, a imamo i nove zainteresovane. Predstavnici Prnjavora, Laktaša i Kozarske Dubice iskazali su interesovanje, pa vjerujem da neće biti teško da pronađemo domaćine dodatnih etapa - rekao je Kuvalja.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica