“Београд - Бањалука” постаје тур

Душан Репија
“Београд - Бањалука” постаје тур

Бањалука - Бициклистичка трка “Београд - Бањалука” идуће године имаће сигурно три, а врло вјероватно и четири етапе, па ће самим тим у имену добити префикс тур, намијењен тркама које имају најмање три етапе.

У јеку најпрестижније трке свијета Тур де Франса из сједишта Међународне бициклистичке уније (UCI) лијепе вијести стигле су у највећи град Српске. Челници UCI-ја одобрили су још двије етапе поред двије постојеће, на основу одличних оцјена судија и комесара за овогодишњу организацију трку која је одржана крајем априла.

- Оваква одлука нам много значи, јер ћемо сигурно привући још квалитетније екипе. У игри је и више бодова, а на руку нам иде и календар, јер смо пријавили дане од 18. до 21. априла, а послије два дана паузе почиње трка кроз Хрватску. Ове године смо подигли цјелокупни догађај на много виши ниво јер је трка постала члан прве категорије, а већ сада радимо да идућа буде још боља и привлачнија у свим сегментима, не сам она стази, него и што се тиче попратних догађаја - рекао је директор трке Владимир Куваља.

Двије додатне етапе значе да ће осим четири града домаћина, Београда, Брчког, Теслића и Бањалуке, још најмање два угостити караван приликом старта или циља етапе.

- Раније су нас представници градова поприлично скептично гледали када смо долазили на преговоре са њима, али се ситуација у посљедњих неколико година промијенила. Сви градови који су домаћини увидјели су добре ствари и желе да наставе сарадњу, а имамо и нове заинтересоване. Представници Прњавора, Лакташа и Козарске Дубице исказали су интересовање, па вјерујем да неће бити тешко да пронађемо домаћине додатних етапа - рекао је Куваља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана