Бањалука због новца остала без ватерполо евросцене

М. З.
Бањалука због новца остала без ватерполо евросцене

Бањалука - Ватерполисти Бањалуке ове године неће наступити на европској сцени јер нису успјели да осигурају 4.500 евра неопходних за котизацију.

Другу годину заредом прваци БиХ требало је да наступе у квалификацијама за Лигу шампиона, али су одустали, односно нису послали пријаву, а рок је истекао.

- Ове године нећемо имати прилику да одмјеримо снаге са европским клубовима и видимо колико смо напредовали у протеклом периоду. Рок за пријаву је истекао и овај проблем требало би да буде ријешен на нивоу државе те да Министарство цивилних послова БиХ осигура неопходна средства - изјавио је тренер ВК Бањалука Слободан Граховац.

Њих идуће јесени очекује нови наступ у Првој Б лиги Србије гдје већ играју три године. И поред тога планирају да направе искорак и заиграју у Другој регионалној лиги.

- Окрећемо се наступу у Првој Б лиги и жеља нам је да заиграмо у регионалној А2 лиги. Ипак, то нећемо моћи да реализујемо ове године већ можда идуће мада нам је потребан много већи буџет наго шта сада имамо на располагању. За цијелу сезону требало би нам око 50.000 марака јер је такмичење много скупље гдје играју квалитетнији клубови па би морали да доведемо три-четири играча - казао је Граховац.

Прошле сезоне у регионалној А2 лиги наступали су Црвена звезда, Војводина, Шабац, Наис, Медвешчак, Соларис, Ваљево, Катаро и Задар 1952.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана