RS

Banjaluka izabrala sportiste i sportske organizacije godine

Banjaluka izabrala sportiste i sportske organizacije godine 10.02.2018 00:10 | Srna

Banjaluka - Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je večeras Srni da Republika Srpska ulaže u sport u skladu sa budžetskim mogućnostima.

"Nastojimo da izdvajanje za sport bude i veće. Mislim da svi gradovi i opštine treba da povećaju iznose u budžetima za sport jer se do sada nijedan sportski kolektiv nije ugasio, što je veliki uspjeh", istakla je Davidovićeva, koja je večeras prisustvovala izboru najboljih sportista i sportskih organizacija grada Banjaluka za 2017. godinu.

Ona je rekla Srni da Republika Srpska i grad Banjaluka imaju vrhunske sportiste za čiji uspjeh je najzaslužniji njihov entuzijazam, kao i entuzijazam sportskih radnika i trenera.

Davidovićeva je podsjetila da se ovih dana u gradovima i opštinama širom Republike Srpske biraju najbolji sportisti, sportske ekipe i sportski radnici.

"Nije lako izabrati najbolje zato što su naši sportisti i sportske ekipe širom Republike Srpske postigli izuzetno dobre rezultate", dodala je Davidovićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je Srni da ova manifestacija predstavlja priznanje najboljim sportistima u gradu Banjaluka za 2017. godinu, a istovremeno na neki način i pokušaj da se upozori na ono što je važno u sportu u ovoj godini.

"Banjaluka je grad sporta. Decenije su iza nas, prošle godine smo obilježili 70 godina Kajak-kanu kluba, a ove godine obilježavamo 120 godina Biciklističkog kluba", istakao je Radojičić.

On je rekao da je ove godine Banjaluka evropski grad sporta i jedini iz BiH i jedan od dva grada sa Balkana koji je tu titulu ponio zahvaljujući upravo dugoj tradiciji, sportskoj infrastrukturi, sportskim radnicima i kolektivima i sa mnogo planova za ovu godinu koji su, prije svega, vezani za školski sport, odnosno za bazu koju treba podstaći i proširiti iz koje će nastati vrhunski sportisti.

Za najuspješnijeg sportistu Banjaluke u muškoj seniorskoj konkurenciji izabran je Nikola Bjelajac iz Plivačkog kluba "Olimp", dok je za najuspješnijeg sportistu u ženskoj seniorskoj kategoriji izabrana Nikolija Stanivuković iz Atletskog kluba "Borac".

Najuspješniji sportista pojedinac u sportu za invalidna lica je Bojana Vukotić Barašin iz Stonoteniskog kluba za lica sa invaliditetom "Vrbas".

Najtalentovaniji sportista u muškoj kategoriji je Luka Mihailović iz Stonoteniskog kluba Banjaluka, a najtalentovanija u ženskoj kategoriji je Dragana Domuzin iz Ženskog košarkaškog kluba "Orlovi".

Za najuspješniju sportsku organizaciju u ženskoj seniorskoj kategoriji izabran je Atletski klub "Borac", a u muškoj seniorskoj kategoriji Rukometni klub "Borac".

Marijanu Benešu dodijeljena je specijalna nagrada za doprinos u razvoju i afirmaciji nsporta grada Banjaluka, a nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Milanu Radakoviću.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica