Бањалука челинџер: Милојевићу помогао прекид због кише

Милан Зубовић
Бањалука челинџер: Милојевићу помогао прекид због кише

Бањалука - Српском тенисеру Николи Милојевићу било је потребно сат и по да елиминише Андреа Гема на старту 16. издања бањалучког челенџера.

Четврти носилац је славио са 6:3, 2:6, 6:1 па ће у другом колу играти против Француза Александра Милера, који је надиграо првог Јапанца који је наступио у граду на Врбасу Кента Тагаширу са 6:0, 6:2.

- Цео меч играо сам "горе-доле" с тим што сам показао разлику у првом и трећем сету. У другом се десио мали пад моје концентрације па је противник искусно искористио простор који сам му дао да дође до изједначења. Признајем да ми је прекид због кише у трећем сету ишао на руку, јер је у том тренутку била велика борба. Знао сам и осећао да ћу после прекида вратити концентрацију и игру из првог сета. На крају је испало да сам славио у лаганој завршници, али није било тако - изјавио је Милојевић.

Није хтио много да прича о идућем ривалу, док је похвалио услове на теренима ТК Младост.

- Не волим да гледам превише унапред. Идем меч по меч, јер се тако праве најбољи резултати те се надам што бољем издању. Овде је заиста лепо за игру, посебно због чињенице да се игра у парку где има много дрвећа. Знам да киша ремети планове на турниру, а тако је било и сада, мада верујем да неће бити проблема наредних дана - казао је Милојевић.

Други српски представник у Бањалуци Пеђа Крстин није био успјешан на старту пошто је поражен од Андрее Анраболдија са 7:5, 1:6, 3:6 након маратона који је трајао два сата и 25 минута. Резултати првог кола: Рикардо Охеда Лара - Петар Мичнев 2:6, 6:0, 7:5. Синоћ: Данијел Химено Травер - Вацлав Сафранек. Наградни фонд на турниру ове године износи 43.000 евра и побједнику ће припасти 6.190 евра, као и 80 бодова за АТП листу.

Остали мечеви

Први носилац на 16. издању турнира Шпанац Роберто Карбаљес Баена на старту ће играти против "срећног губитника" Андреаса Хајдера Маурера, док ће се у осталим мечевима првог кола састати: Максимилијан Мартерер - Кимер Копејанс, Пол Толедо Баге - Лукас Мидлер, Миомир Кецмановић - Карлос Табернер, Блаж Рола - Феликс Роже-Алиасим, Данило Петровић - Иван Гаков, Кевин Кравиц - Здењек Колар, Томислав Бркић - Лоренцо Ђустино, Хауме Мунар - Ерик Крепалди, Филип Хорански - Фрањо Распудић, Нино Сердарушић - Петер Нађи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана