Banjaluka: OŠ Ivo Andrić pobjednici prve lige mini-rukometa đaci

Dušan Repija
Banjaluka: OŠ Ivo Andrić pobjednici prve lige mini-rukometa đaci

Banjaluka - Učenici Osnovne škole "Ivo Andrić" dominirali su tokom prve sezone lige mini-rukometa grada Banjaluke i na završnom turniru osvojili prva mjesta u obje kategorije.

U konkurenciji dječaka od sedam do devet godina savladali su vršnjake iz OŠ "Branko Ćopić" sa 25:19, dok su u kategoriji od devet do 11 godina u finalu bili bolji od OŠ "Borisav Stanković" (13:7).

- Mini-rukomet je evropski projekat koji je kod nas zaživio prije dvije godine, a ove je prvi put igrana liga na nivou grada. Možemo da budemo zadovoljni prvim izdanjem, počevši od masovnosti do kvaliteta, odnosno talenta koji su pokazali mališani na terenu. Ispunili smo glavne ciljeve, a to su da djeca zavole rukomet, da steknu radne navike, a uz to počeli smo da postavljamo temelje za razvoj ovog sporta - rekao je osnivač Škole mini-rukometa Banjaluka Draško Budiša.

Za sada je u rad uključeno šest škola na području Banjaluke, a od septembra je planirano da se djeca iz još dvije škole priključe radu.

- Trenutno brojim oko 140 članova, s ciljem da već od početka nove školske godine taj broj bude do 200 dječaka i djevojčica. Maksimalno smo izašli u susret djeci i roditeljima, jer treniramo u školskim salama, koje nam odgovaraju, jer igramo na terenima 20 puta 14 metara - rekao je Budiša.

On je pohvalio i rad trenera Damira Jankovića, Nenada Pajića, Gorana Bibića i Saše Radoševića.

- Stvarno su maksimalno posvećeni poslu i pored toga što su treneri, vrlo je važno da su i pravi pedagozi. Oni nastoje da djeca što više nauče o ovom sportu, a veliki posao van terena obavljaju Dragan Babić i Boris Srdić - zaključio je bivši trener Borca m:tel, koji je zahvalio Ministarstvu porodice omladine i sporta, gradu Banjaluka i privatnim sponzorima na pomoći.

Nove zvijezde

Sporazume o saradnji sa Školom mini-rukometa Banjaluka potpisali su RK Borac i ŽRK Borac.

- Imamo ideju da dječaci i djevojčice poslije napunjenih 11 godina nastave sa treninzima u ova dva kluba. Banjaluka je oduvijek bila rukometni grad i nastojimo da kroz ovaj projekat postavimo rukomet na zdrave noge i da u budućnosti dva Borca praktično iz osnovnih škola dobijaju većinu prvotimaca i nove zvijezde - rekao je Budiša.

 

Generacija 2004/05.

Polufinale: "Ivo Andrić" - "Branko Radičević" 23:15, "Branko Ćopić" - "Borisav Stanković" 20:15. Za treće mjesto: "B. Radičević" - "B. Stanković" 25:28. Finale: "I. Andrić" - "B. Ćopić" 25:19. Za najboljeg igrača lige proglašen je Nikša Petrović.

 

Generacija 2006.

Polufinale: "A. Šantić" - "B. Stanković" 10:16, "I. Andrić" - "B. Radičević" 17:6. Za treće mjesto: "A. Šantić" - "B. Radičević" 19:15. Finale: "B. Stanković" - "I. Andrić" 7:13. Za najboljeg igrača lige proglašen je Veljko Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana