Banjaluka: Devet uhapšenih u tuči “lešinara”

G.S.
Banjaluka: Devet uhapšenih u tuči “lešinara”

Banjaluka - Devet navijača Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke uhapšeno je poslije masovne tuče dvije suprotstavljene frakcije iste navijačke grupe ovog kluba, potvrđeno je u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Prema njihovim riječima do obračuna “lešinara” došlo je 25. aprila oko 23 časa u ulici Mirka Kovačevića u banjalučkom naselju Obilićevo.

- Policiji je prijavljeno da je došlo do tuče dvije grupe i da su tom prilikom korišćene metalne šipke, palice i kamenice. Na lice mjesta odmah je upućena policijska patrola, a kada su primijetili policiju akteri tuče krenuli su da bježe - rekli su u policiji.

Navodeći njihove inicijale iz policije su dodali da su tada uhapsili pet mladića i to M. M. (21), M. R. (22), Đ. Đ. (21), P. P. (19), M. M. (21) svi iz Banjaluke, a od njih su oduzeti predmeti koji su korišćeni u tuči. Prema nezvaničnim informacijama radi se o Mirku Markoviću, Milanu Račiću, Đorđu Đukiću, Petru Pavičiću i Milanu Macanoviću.

- Tokom uviđaja potvrđeno je da su oni bacajući kamenice razbili tri šajbe i ulazna vrata na ugostiteljskom objektu koji se nalazi u pomenutoj ulici kao i da su oštetili automobil “folksvagen pasat” koji je tu bio parkiran - istakli su u policiji.

Poslije kriminalističke obrade pomenuti su pušteni na slobodu, a policija je identifikovala još četiri lica koja su učestvovala u tuči te su uhapšeni G. M. (34), S. Č. (19), N. M. (25), B. V. (27) takođe svi iz Banjaluke.

- Operativnim radom, kriminalističkom obradom i saslušanjem osumnjičenih utvrđeno je da su u sukobu učestvovale dvije frakcije iste navijačke grupe FK Borac - pojasnili su iz CJB Banjaluka.

O ovom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka dok se traga za ostalim licima koja su učestvovala u tuči. Prema nezvaničnim informacijama ovo je nastavak sukoba navijačkih frakcija koji je započeo na istočnoj tribini Gradskog stadiona u Banjaluci tokom prve polufinalne utakmice Kupa BiH između Borca i Širokog Brijega.

Masovna tuča

Prema nezvaničnim informacijama policija sumnja da je u tuči u banjalučkom naselju Obilićevo učestvovalo više desetina navijača i u toku je rad na njihovom identifikovanju.

- Tokom nedjelje i ponedjeljka više osoba je saslušano u policiji zbog sumnje da su učestvovali u tuči, ali za sada ih je samo devet uhapšeno - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana