Бањалука: Девет ухапшених у тучи “лешинара”

Г.С.
Бањалука: Девет ухапшених у тучи “лешинара”

Бањалука - Девет навијача Фудбалског клуба Борац из Бањалуке ухапшено је послије масовне туче двије супротстављене фракције исте навијачке групе овог клуба, потврђено је у Центру јавне безбједности Бањалука.

Према њиховим ријечима до обрачуна “лешинара” дошло је 25. априла око 23 часа у улици Мирка Ковачевића у бањалучком насељу Обилићево.

- Полицији је пријављено да је дошло до туче двије групе и да су том приликом коришћене металне шипке, палице и каменице. На лице мјеста одмах је упућена полицијска патрола, а када су примијетили полицију актери туче кренули су да бјеже - рекли су у полицији.

Наводећи њихове иницијале из полиције су додали да су тада ухапсили пет младића и то М. М. (21), М. Р. (22), Ђ. Ђ. (21), П. П. (19), М. М. (21) сви из Бањалуке, а од њих су одузети предмети који су коришћени у тучи. Према незваничним информацијама ради се о Мирку Марковићу, Милану Рачићу, Ђорђу Ђукићу, Петру Павичићу и Милану Мацановићу.

- Током увиђаја потврђено је да су они бацајући каменице разбили три шајбе и улазна врата на угоститељском објекту који се налази у поменутој улици као и да су оштетили аутомобил “фолксваген пасат” који је ту био паркиран - истакли су у полицији.

Послије криминалистичке обраде поменути су пуштени на слободу, а полиција је идентификовала још четири лица која су учествовала у тучи те су ухапшени Г. М. (34), С. Ч. (19), Н. М. (25), Б. В. (27) такође сви из Бањалуке.

- Оперативним радом, криминалистичком обрадом и саслушањем осумњичених утврђено је да су у сукобу учествовале двије фракције исте навијачке групе ФК Борац - појаснили су из ЦЈБ Бањалука.

О овом догађају обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука док се трага за осталим лицима која су учествовала у тучи. Према незваничним информацијама ово је наставак сукоба навијачких фракција који је започео на источној трибини Градског стадиона у Бањалуци током прве полуфиналне утакмице Купа БиХ између Борца и Широког Бријега.

Масовна туча

Према незваничним информацијама полиција сумња да је у тучи у бањалучком насељу Обилићево учествовало више десетина навијача и у току је рад на њиховом идентификовању.

- Током недјеље и понедјељка више особа је саслушано у полицији због сумње да су учествовали у тучи, али за сада их је само девет ухапшено - рекао је извор близак истрази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана