Бањалучки ватерполисти власници свих трофеја

Милан Зубовић
Бањалучки ватерполисти власници свих трофеја

Бањалука - Вишеструки шампион БиХ у ватерполу, екипа Бањалуке освојила је први трофеј у Купу. Након што у прва три издања нису успјели да стигну до трофеја, сада су тријумфовали на свом терену и тако објединили трофеје у БиХ.

Изабраници тренера Слободана Граховца били су бољи од сарајевске Младости коју су побиједили резултатом 19:8 (1:2, 5:2, 6:2, 7:2). Само у првој четвртини гости су успјешно парирали, док је све остало било на страни домаћина који је тако наставио доминацију те направио добру увертиру за нову сезону у Првој Б лиги Србије. Иначе, утакмица је играна званичним лоптама "кап седам".

- У лаганом темпу смо одиграли утакмицу јер смо знали да смо бољи од од њих и она нам је добро дошла као дио припрема за Прву Б лигу Србије. Велика је ствар што смо освојили нови трофеј, чиме смо показали да смо без премца у БиХ, али за искорак на регионалном плану потребно нам је разумијевање надлежних институција, као и њихова помоћ. Захваљујемо на помоћи Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, док исто очекујемо од Министарства цивилних послова БиХ које би могло да плати макар котизацију за наступ на евросцени, јер 4.500 евра за њих није нека свота новца, а нама много значи - рекао је Граховац.

Најефикаснији у табору побједника био је Станко Ђукић са четири гола, три је дао Никола Пољак, а по два Срђан Стевандић, Миљан Малетић и Драшко Вујковић. Противничку мрежу по једном су затресли Далибор Амиџић, Немања Бабић, Срђан Јолић, Стефан Шобић, Никола Ћосић и Владан Дмитрашиновић. За екипу су још играли Стефан Миловановић, Данило Стевандић и Љубиша Толимир.

Славље јуниора

Доминацију на Купу Бањалучани су потврдили и освајањем трофеја у јуниорској конкуренцији. Подмладак Бањалуке био је бољи такође од Младости из Сарајева коју је побиједио са 18:5. Далибор Амиџић постигао је четири гола за побједника, три Миљан Малетић, два Никола Пољак, а по један Љубиша Толимир, Стефан Шобић, Милан Кецман, Вељко Пиљак, Срђан Стевандић, Давид Комљеновић, Дарко Комљеновић, Немања Пољак и Алекса Пепић. За екипу су још играли Драган Кецман, Лука Шиканић и Ђорђе Убовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана