Banjalučki vaterpolisti uče od profesionalaca

Dušan Repija
Banjalučki vaterpolisti uče od profesionalaca

Banjaluka - Gradski olimpijski bazen i Vaterpolo klub Banjaluka biće od danas do nedjelje domaćini kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, a ugostiće ruski Sintez Kazanj, špansku Terasu, mađarsku OSC Budimpeštu i Portuense iz Portugalije.

Plasman u idući krug izboriće dvije najbolje ekipe poslije duela svako sa svakim, ali u slučaju domaćeg predstavnika mnogo važnija je popularizacija ovog sporta. Manjak rezultatskih ambicija pokušaće da nadoknade dobrom organizacijom, koja je dosta kompleksna s obzirom na stroga pravila evropske kuće vaterpola (LEN).

- Ovo je po mnogo čemu najveći događaj ne samo u Banjaluci nego i u RS i BiH. Rijetko se dešava da neki klub u BiH bude domaćin kvalifikacija za elitno takmičenje. Naš cilj je popularizacija ovog sporta i čast nam je učestvovati, a ukoliko bude i sitnih propusta u organizaciji, pripisaću to našem neiskustvu - rekao je predsjednik i trener Banjalučana Slobodan Grahovac.

Svjesni su da se, osim sa Portugalcima, ne mogu nositi sa ostalim ekipama, pa kako kažu, svaki gol ili dobra akcija biće veliki uspjeh.

- Razlika u kvalitetu između nas i ostalih ekipa je velika. Portugalci i mi smo jedine amaterske ekipe koje učestvuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bićemo zadovoljni svakim našim golom - rekao je Grahovac.

Uz generalnog sponzora, kompaniju "m:tel", veliku pomoć u organizaciji pružili su grad Banjaluka i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

- Još nismo svjesni kakvom događaju je domaćin grad na Vrbasu i Ministarstvo je znalo da prepozna njegov značaj. Pomogli smo organizaciju sa 10.000 maraka i siguran sam da će svi moći uživati u sjajnim mečevima - izjavio je pomoćnik ministra Dragan Jaćimović.

Ulaz na sve mečeve biće slobodan, pa će ljubitelji najtrofejnijeg srpskog sporta moći da besplatno uživaju u majstorijama nekih od najboljih igrača današnjice. Takvi su svakako reprezentativac Srbije Sava Ranđelović ili Crnogorac Draško Brguljan u ekipi iz Budimpešte.

Raspored

14. septembar

18.30 Banjaluka - Sintez Kazanj

20.15 Portuense - Budimpešta

15. septembar

9.30 Sintez Kazanj - Portuense

11.10 Terasa - Budimpešta

18.30 Portuense - Terasa

20.15 Budimpešta - Banjaluka

16. septembar

18.30 Banjaluka - Portuense

20.15 Terasa - Sintez Kazanj

17. septembar

9.30 Banjaluka - Terasa

11.10 Budimpešta - Sintez Kazanj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana