Бањалучки ватерполисти уче од професионалаца

Душан Репија
Бањалучки ватерполисти уче од професионалаца

Бањалука - Градски олимпијски базен и Ватерполо клуб Бањалука биће од данас до недјеље домаћини квалификационог турнира за Лигу шампиона, а угостиће руски Синтез Казањ, шпанску Терасу, мађарску ОСЦ Будимпешту и Портуенсе из Португалије.

Пласман у идући круг избориће двије најбоље екипе послије дуела свако са сваким, али у случају домаћег представника много важнија је популаризација овог спорта. Мањак резултатских амбиција покушаће да надокнаде добром организацијом, која је доста комплексна с обзиром на строга правила европске куће ватерпола (ЛЕН).

- Ово је по много чему највећи догађај не само у Бањалуци него и у РС и БиХ. Ријетко се дешава да неки клуб у БиХ буде домаћин квалификација за елитно такмичење. Наш циљ је популаризација овог спорта и част нам је учествовати, а уколико буде и ситних пропуста у организацији, приписаћу то нашем неискуству - рекао је предсједник и тренер Бањалучана Слободан Граховац.

Свјесни су да се, осим са Португалцима, не могу носити са осталим екипама, па како кажу, сваки гол или добра акција биће велики успјех.

- Разлика у квалитету између нас и осталих екипа је велика. Португалци и ми смо једине аматерске екипе које учествују у квалификацијама за Лигу шампиона. Бићемо задовољни сваким нашим голом - рекао је Граховац.

Уз генералног спонзора, компанију "м:тел", велику помоћ у организацији пружили су град Бањалука и Министарство породице, омладине и спорта.

- Још нисмо свјесни каквом догађају је домаћин град на Врбасу и Министарство је знало да препозна његов значај. Помогли смо организацију са 10.000 марака и сигуран сам да ће сви моћи уживати у сјајним мечевима - изјавио је помоћник министра Драган Јаћимовић.

Улаз на све мечеве биће слободан, па ће љубитељи најтрофејнијег српског спорта моћи да бесплатно уживају у мајсторијама неких од најбољих играча данашњице. Такви су свакако репрезентативац Србије Сава Ранђеловић или Црногорац Драшко Бргуљан у екипи из Будимпеште.

Распоред

14. септембар

18.30 Бањалука - Синтез Казањ

20.15 Портуенсе - Будимпешта

15. септембар

9.30 Синтез Казањ - Портуенсе

11.10 Тераса - Будимпешта

18.30 Портуенсе - Тераса

20.15 Будимпешта - Бањалука

16. септембар

18.30 Бањалука - Портуенсе

20.15 Тераса - Синтез Казањ

17. септембар

9.30 Бањалука - Тераса

11.10 Будимпешта - Синтез Казањ

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана