Banjalučki rukometaši zakazali dvomeč sa Vogošćom

Dušan Repija
Banjalučki rukometaši zakazali dvomeč sa Vogošćom

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela izborili su plasman u treće kolo Čelendž kupa već poslije prvog meča sa Bakijem s obzirom na to da su ga riješili u svoju korist sa 36:19 (15:10), pa je sinoćnji meč bio samo formalnost.

Prvi evropski meč u “Boriku” poslije tri godine protekao je u dominaciji Banjalučana, koji su ozbiljno shvatili rivala iako nisu imali mnogo informacija o njemu. Azerbejdžanci su se kako-tako držali do sredine prvog dijela, ali je bilo vidljivo da su momci Bojana Unčanina za klasu bolja i spremnija ekipa, te da će bez problema izboriti meč sa Vogošćom u trećem kolu ovog takmičenja. “Crveno-plavi” su, zahvaljujući dobroj odbrani, postigli mnogo lakih golova, posebno u drugom poluvremenu kada su rivali ostali bez snage, a takav rasplet najbolje su iskoristila krila. Za razliku od prvog meča sezone u Gornjem Vakufu, kada su pružili prosječnu partiju, ovo je bilo njihovo pravo izdanje. Od starta je briljirao Bojan Rađenović, koji je meč završio sa devet golova bez promašaja, dok su Vladan Đurđević i Nikola Knežević nastupili u drugom poluvremenu i postigli šest, odnosno pet golova.

- Mogu da budem zadovoljan prikazanim, mada je u prvom dijelu bilo teže jer smo igrali protiv tima o kojem nismo znali skoro ništa. Međutim, bilo je jasno da imamo dužu klupu, pa smo se trudili da održimo visok ritam svih 60 minuta. Hvala gostima na korektnoj partiji i činjenici da su pristali da oba meča odigraju u Banjaluci jer nam to mnogo znači u ovako zgusnutom rasporedu - rekao je Unčanin.

U redovima gostiju najbolji utisak ostavio je Ukrajinac Serhi Dubovjak, koji je postigao pet golova.

Banjalučani su se poslije sinoćnjeg revanša već okrenuli pripremi meča sa Goraždem (srijeda), dok u subotu u “Borik” dolazi Vogošća. Biće to uvertira za treće kolo Čelendž kupa, koje je na rasporedu 17. novembra, a revanš sedam dana kasnije.

Sportisti na tribinama

U dvorani “Borik” okupilo se oko 800 gledalaca, a jedan dio tribina ispunili su članovi drugih banjalučkih klubova, te gosti iz Zavidovića.

- Veliko hvala svim klubovima koji su nas podržali. Sa svima imamo vrlo korektan odnos i nadam se da će ovo postati praksa u idućem periodu jer je lijepo kada vas sa tribina bodre kolege iz drugih sportova - rekao je direktor Borca Vladimir Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana