Бањалучки рукометаши заказали двомеч са Вогошћом

Душан Репија
Бањалучки рукометаши заказали двомеч са Вогошћом

Бањалука - Рукометаши Борац м:тела изборили су пласман у треће коло Челенџ купа већ послије првог меча са Бакијем с обзиром на то да су га ријешили у своју корист са 36:19 (15:10), па је синоћњи меч био само формалност.

Први европски меч у “Борику” послије три године протекао је у доминацији Бањалучана, који су озбиљно схватили ривала иако нису имали много информација о њему. Азербејџанци су се како-тако држали до средине првог дијела, али је било видљиво да су момци Бојана Унчанина за класу боља и спремнија екипа, те да ће без проблема изборити меч са Вогошћом у трећем колу овог такмичења. “Црвено-плави” су, захваљујући доброј одбрани, постигли много лаких голова, посебно у другом полувремену када су ривали остали без снаге, а такав расплет најбоље су искористила крила. За разлику од првог меча сезоне у Горњем Вакуфу, када су пружили просјечну партију, ово је било њихово право издање. Од старта је бриљирао Бојан Рађеновић, који је меч завршио са девет голова без промашаја, док су Владан Ђурђевић и Никола Кнежевић наступили у другом полувремену и постигли шест, односно пет голова.

- Могу да будем задовољан приказаним, мада је у првом дијелу било теже јер смо играли против тима о којем нисмо знали скоро ништа. Међутим, било је јасно да имамо дужу клупу, па смо се трудили да одржимо висок ритам свих 60 минута. Хвала гостима на коректној партији и чињеници да су пристали да оба меча одиграју у Бањалуци јер нам то много значи у овако згуснутом распореду - рекао је Унчанин.

У редовима гостију најбољи утисак оставио је Украјинац Серхи Дубовјак, који је постигао пет голова.

Бањалучани су се послије синоћњег реванша већ окренули припреми меча са Гораждем (сриједа), док у суботу у “Борик” долази Вогошћа. Биће то увертира за треће коло Челенџ купа, које је на распореду 17. новембра, а реванш седам дана касније.

Спортисти на трибинама

У дворани “Борик” окупило се око 800 гледалаца, а један дио трибина испунили су чланови других бањалучких клубова, те гости из Завидовића.

- Велико хвала свим клубовима који су нас подржали. Са свима имамо врло коректан однос и надам се да ће ово постати пракса у идућем периоду јер је лијепо када вас са трибина бодре колеге из других спортова - рекао је директор Борца Владимир Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана