Banjalučki derbi šesnaestine finala Kupa Srpske na neutralnom terenu

Darko Pašagić
Banjalučki derbi šesnaestine finala Kupa Srpske na neutralnom terenu

Banjaluka - Jedan od najinteresantnijih duela u današnjim mečevima šesnaestine finala Kupa Republike Srpske, koji počinju u 16.30 časova, odigraće dva banjalučka kluba, prvoligaš Željezničar i premijerligaš Borac, a ono što je zanimljivo, snage će odmjeriti na neutralnom terenu.

Naime, tim sa Predgrađa, kao ekipa koja se takmiči u nižem rangu, trebalo je da bude domaćin na svom stadionu, ali on ne ispunjava uslove za mečeve u Prvoj ligi, pa samim tim ni u Kupu Republike Srpske, tako da su iz Željezničara kao alternativno rješenje ponudili stadion drugoligaša BSK-a na "Čairama".

- Izvukli smo jednog od najkvalitetnijih protivnika u Kupu Republike Srpske i sigurno da su oni veliki favoriti. Za nas je to još jedno novo iskustvo, jedna utakmica koja će dati mogućnost našim mladim igračima da napreduju, a meni će dati sliku kolika je naša realna snaga u ovom trenutku. Očekujem da ćemo biti ravnopravan protivnik Borcu, a žao mi je što dva banjalučka kluba svoju utakmicu igraju na neutralnom terenu - naglasio je trener i igrač "Želje" Branislav Krunić.

Borac će u ovom susretu najvjerovatnije igrati u kombinovanom sastavu, jer ih u nedjelju očekuje prvenstveni meč sa Radnikom.

- Još ne znam ko će istrčati na teren, ali je jasno da obaveze u Kupu Republike Srpske ne smijemo zanemariti. Jači smo od Željezničara, ali to treba opravdati na terenu. Ipak, smatram da će ekipa koja istrči na teren imati snage da se plasira u narednu rundu takmičenja - rekao je kapiten Banjalučana Boris Raspudić.

Pehar u ovom takmičenju brane fudbaleri bijeljinskog Radnika, a u ostalim mečevima sastaju se: Partizan (K) - Gorica (Š), Mladost (B) - Kozara, Borac (Š) - Jedinstvo (Ž), Radnik (KD) - Krupa, Mineral - Tekstilac Kort, Karanovac - Sloga (D), Ljubić - Alfa Modriča, Sloboda (MG) - Rudar Prijedor, Velež (N) - Podrinje (J), Mladost (DS) - Mladost (R), Šekovići - Sloga (GC), Leotar - Budućnost (P), Glasinac 2011 - Zvijezda 09, Drina (Z) - Radnik (B), Sutjeska - Slavija.

Kup BiH

U hotelu "Park" u Vogošći održan je žrijeb šesnaestine finala Kupa BiH, čiji će se mečevi igrati 20. septembra. Sastaju se: Metalege - Željezničar, Mladost (DK) - Sarajevo, Rudar Prijedor - Tekstilac Kort, Radnik - Široki Brijeg, Sloga (SH) - Zrinjski, Zvijezda 09 - Bosna (V), FK Vitez - Borac (BL), Slaven (Ž) - Čelik, Leotar - Kozara, Velež (M) - Olimpik, Ljubić - NK Vitez, Bratstvo (G) - Sutjeska (F), Azot Vitkovići - Sloboda (T), Svatovac - Slavija, Grude - Krupa, TOŠK - GOŠK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana