Бањалучки дерби шеснаестине финала Купа Српске на неутралном терену

Дарко Пашагић
Бањалучки дерби шеснаестине финала Купа Српске на неутралном терену

Бањалука - Један од најинтересантнијих дуела у данашњим мечевима шеснаестине финала Купа Републике Српске, који почињу у 16.30 часова, одиграће два бањалучка клуба, прволигаш Жељезничар и премијерлигаш Борац, а оно што је занимљиво, снаге ће одмјерити на неутралном терену.

Наиме, тим са Предграђа, као екипа која се такмичи у нижем рангу, требало је да буде домаћин на свом стадиону, али он не испуњава услове за мечеве у Првој лиги, па самим тим ни у Купу Републике Српске, тако да су из Жељезничара као алтернативно рјешење понудили стадион друголигаша БСК-а на "Чаирама".

- Извукли смо једног од најквалитетнијих противника у Купу Републике Српске и сигурно да су они велики фаворити. За нас је то још једно ново искуство, једна утакмица која ће дати могућност нашим младим играчима да напредују, а мени ће дати слику колика је наша реална снага у овом тренутку. Очекујем да ћемо бити равноправан противник Борцу, а жао ми је што два бањалучка клуба своју утакмицу играју на неутралном терену - нагласио је тренер и играч "Жеље" Бранислав Крунић.

Борац ће у овом сусрету највјероватније играти у комбинованом саставу, јер их у недјељу очекује првенствени меч са Радником.

- Још не знам ко ће истрчати на терен, али је јасно да обавезе у Купу Републике Српске не смијемо занемарити. Јачи смо од Жељезничара, али то треба оправдати на терену. Ипак, сматрам да ће екипа која истрчи на терен имати снаге да се пласира у наредну рунду такмичења - рекао је капитен Бањалучана Борис Распудић.

Пехар у овом такмичењу бране фудбалери бијељинског Радника, а у осталим мечевима састају се: Партизан (К) - Горица (Ш), Младост (Б) - Козара, Борац (Ш) - Јединство (Ж), Радник (КД) - Крупа, Минерал - Текстилац Корт, Карановац - Слога (Д), Љубић - Алфа Модрича, Слобода (МГ) - Рудар Приједор, Вележ (Н) - Подриње (Ј), Младост (ДС) - Младост (Р), Шековићи - Слога (ГЦ), Леотар - Будућност (П), Гласинац 2011 - Звијезда 09, Дрина (З) - Радник (Б), Сутјеска - Славија.

Куп БиХ

У хотелу "Парк" у Вогошћи одржан је жријеб шеснаестине финала Купа БиХ, чији ће се мечеви играти 20. септембра. Састају се: Металеге - Жељезничар, Младост (ДК) - Сарајево, Рудар Приједор - Текстилац Корт, Радник - Широки Бријег, Слога (СХ) - Зрињски, Звијезда 09 - Босна (В), ФК Витез - Борац (БЛ), Славен (Ж) - Челик, Леотар - Козара, Вележ (М) - Олимпик, Љубић - НК Витез, Братство (Г) - Сутјеска (Ф), Азот Витковићи - Слобода (Т), Сватовац - Славија, Груде - Крупа, ТОШК - ГОШК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана