Бањалучка регија кочи промјене у Рукометном савезу РС

Душан Репија
Бањалучка регија кочи промјене у Рукометном савезу РС

Бањалука - Изборна скупштина Рукометног савеза РС биће одржана 27. маја у Бањалуци, када би предсједник Здравко Миличевић требало да добије насљедника.

Међутим, у припреми сједнице Скупштине ствари не иду баш тако глатко, јер Регионални рукометни савез Бањалука још није ни заказао своју скупштину, која је предуслов за одржавање кровне скупштине. Закључак сједнице Управног одбора РС РС, одржане 20. фебруара у Дервенти, био је да свих пет регионалних савеза одрже сједнице скупштина до средине априла, али је то урадила само добојска регија. Њихов кандидат да замијени Миличевића, који се неће кандидовати за трећи мандат, је потпредсједник РК Борац м:тел Маринко Умичевић. Он се по кулоарима већ дуже вријеме помиње као неко ко има највећу подршку, а у разговорима са представницима осталих регија јуче смо сазнали да ће имати подршку Регионалног савеза Приједор, док слично размишљају и у РС Бијељина. У Херцеговачко-романијском савезу још не изјашњавају о том питању. Сви наведени савези осим РС Бањалука заказали су одржавање сједнице Скупштине за наредних неколико дана, али из РС Бањалука нисмо добили ту потврду. Предсједник Жељко Јошић јуче није био расположен за причу, рекавши да УО РС РС не може да буде тај који одлучује када ће бити одржана скупштина регионалних савеза. На наше питање када је одржана посљедња сједница РС Бањалука, није желио да одговори, а од осталих челника овог савеза сазнали смо да она није одржавана као што закон налаже једном годишње, те да је посљедње засједање било прије више од три године.

Да ствари у РС Бањалука не функционишу потврдио је и допис Миле Шљивића, представника прњаворске Слоге. Како он наводи, лиге омладинских селекција регије биле су све само не равноправно и добро организовано такмичење. Осим што су лиге умјесто у октобру 2017. почеле у марту 2018, изигран је договор са почетка, па су неке екипе урачунате у коначни пласман, иако су уредно најавиле да ће играти лигу са неколико старијих играча. Додају да је у категорији 2006/07. промијењен систем такмичења у току лиге, те да су у лиги мини неке екипе одиграле четири, а неке осам утакмица. Њихово мишљење дијеле и представници ЖРК Борац, као и Школе рукомета Бањалука, који се жале на сарадњу са Јошићем.

Бранковић

Директор РК Борац м:тел Владимир Бранковић ипак се нада да ће се све расплести на начин који подржава већина регионалних савеза.

- Крајње је вријеме да посложимо ствари, јер је очигледно да много тога не функционише како треба. Надам се да ће сједница Скупштине РС Бањалука бити одржана до 27. маја и да ћемо тада имати кандидата којег подржава већина делегата. Наш приједлог је Умичевић и надам се да ће добити подршку осталих чланова РС Бањалука, јер сматрамо да је спреман да се ухвати у коштац са проблемима - рекао је Бранковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана