Banjalučani napravili veliki korak unazad porazom od Zrinjskog

Dušan Repija
Banjalučani napravili veliki korak unazad porazom od Zrinjskog

Banjaluka - Odbrana titule za rukometaše Borac m:tela poslije poraza od Zrinjskog (22:23) svedena je u domen teorije, jer su Banjalučani izgubili korak ne samo za liderom Vogošćom, nego i za drugoplasiranim Izviđačem.

Dvorana "Borik" odavno nije bila ispunjenija pa su domaći na krilima podrške dobro ušli u meč (7:4). Činilo se da će jedan od derbija 16. kola biti brzo prelomljen, ali su gosti uspjeli da se priberu i odbiju prvi nalet. Serijom 8:3 prešli su u vođstvo koje su do kraja meča ispustili samo jednom, pa se može reći da su zasluženo odnijeli bodove kući. U igri "crveno-plavih" malo šta je funkcionisalo kako treba, posebno u napadu, pa se još jednom vidjelo da Borac nema dovoljan broj kvalitetnih igrača koji bi držali visok ritam svih 60 minuta. Veliki problem treneru Bojanu Unčaninu prave i povrede, jer je praktično od početka sezone primoran da improvizuje, pogotovo na bekovskim pozicijama. Bez obzira na sve, nadao se da bi Borac mogao bar do šest bodova u prva tri kola nastavka sezone, ali su se dogodila dva minimalna poraza, što najvjerovatnije znači ispadanje iz trke za prvo mjesto.

- Nismo bili na željenom nivou, imali smo jako dobar start, ali smo jednostavno stali, a Zrinjski podizao nivo igre. Propustili smo mnogo izglednih šansi, promašili kontre i penale, što nas je koštalo. Osjećaj je stvarno loš jer smo izgubili dva meča sa po golom razlike. Ovo je četvrti takav poraz u sezoni, tako da nam možda nedostaje igrač koji će preuzeti odgovornost u završnici - rekao je Unčanin.

Situaciju bi dodatno moglo da oteža gostovanje kod lidera u idućem kolu, jer je Vogošća do sada pokazala da je najzrelija ekipa.

- Moramo se podići i odigrati što je bolje moguće. Nećemo se predati dok god bude matematičke šanse, a ako se desi da nam i matematika okrene leđa, sve utakmice do kraja sezone shvatićemo maksimalno ozbiljno. Isto ovako kako smo izgubili, mogli smo i da dobijemo dva meča, ali su presudile nijanse u korist naših protivnika - rekao je Unčanin.

Imao je Borac napad za izjednačenje, ali za tridesetak sekundi domaći nisu uspjeli da upute ni šut na gol. Najbolji u redovima domaćih bio je najiskusniji Dejan Unčanin koji je upisao devet golova, dok je na drugoj strani briljirao golman Goran Anđelić sa 15 uspješnih intervencija.

Petom pobjedom u nizu Zrinjski je izbio na treće mjesto, pa je sada u boljoj poziciji od Borca da se eventualno umiješa u borbu za titulu.

- Ovo je bila naša najbolja utakmica u nastavku šampionata. Ukoliko nam se otvori prilika da se u potpunosti uključimo u borbu za vrh, iskoristićemo je. Ako se to i ne desi, neće biti smak svijeta. Imamo mladu ekipu koja pred sobom ima petnaestak godina bavljenja rukometom - rekao je trener Mostaraca Zdravko Medić pohvalivši ambijent u "Boriku".

Premijer liga

1. Vogošća         15     13     1       1       40

2. Izviđač 15     12     0       3       36

3. Zrinjski 15     11     0       4       33

4. Borac m:tel    14     9       1       4       28

5. Konjuh   15     8       1       6       25

6. Sloga     15     7       1       7       22

7. Maglaj   14     7       0       7       21

8. Bosna C. 14     6       1       7       19

9. Slavija  15     5       1       9       16

10. Derventa       15     4       3       8       15

11. Goražde        15     4       1       10     13

12. Bosna (S)       15     2       1       12     7

13. Kakanj  15     2       1       12     7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana