Banjalučani 70 godina krote brzake

Glas Srpske
Banjalučani 70 godina krote brzake

Banjaluka - Kajak kanu klub Vrbas m:tel već 70 godina je čuvar tradicije ovog sporta i kao jedan od najstarijih klubova u Banjaluci obilježio je sportsku scenu ovog grada, a njegovi takmičari osvajali su brojne medalje na domaćim i inostranim takmičenjima.

Vrbas m:tel je veliki jubilej proslavio na svečanosti u Banskom dvoru, gdje su se svi prisjetili brojnih uspjeha njegovih takmičara. Pored mnogih trofeja koje su u Banjaluku donijeli kajakaši i kanuisti ovog kluba, oni su ovaj grad stavili na evropsku i svjetsku mapu ovog sporta. Vrbas je bio organizator brojnih velikih takmičenja, kao što su prvenstva svijeta i Evrope, svjetski kupovi i drugo. Svečanost povodom 70 godina postojanja bila je prilika da se svi prisjete kako je to bilo na početku, kako su se osvajali trofeji, zatim učešća na Olimpijskim igrama, ali i teških vremena kroz koja je klub prolazio.

- Prezadovoljni smo i jer smo uspjeli da održimo tradiciju kluba i da radimo ono što je nekada davno zamišljeno. Posebno smo ponosni na posljednjih osam godina kada smo bili domaćini evropskih i svjetskih prvenstva, a samim tim ekipa je počela da pravi sve bolje rezultate. Nije uvijek bilo lako, ali pokazali smo da smo dobra ekipa koja zna šta hoće - rekao je direktor Vrbasa Nikola Stanković.

On je istakao da će njegov klub u naredne dvije godine biti domaćin Svjetskog kupa i Svjetskog prvenstva za juniore i mlađe seniore. Među brojnim zvanicama u Banskom dvoranu bio je i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je dobio plaketu kluba.

- Ovo nije mali jubilej, nadživjeli su više država na ovim prostorima. Odoljeli su tranzicijama i izazovima, a iznjedrili su niz šampiona, od Ishaka Salame do Darka Savića. Pored svega, gradu su donijeli velika takmičenja i hiljade sportista. Sportisti Vrbasa afirmišu naš grad, Gradska uprava je tu da pruži podršku, a nadam se da će klub trajati koliko god Vrbas bude tekao Banjalukom - istakao je Radojičić.

Plakete prijateljima kluba

Pored Igora Radojičića, Vrbas je plakete dodijelio Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, zatim kompaniji "m:tel", koja je generalni sponzor kluba, te drugim sponzorima i prijateljima kluba koji su ih podržavali tokom svih 70 godina postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana