Бањалучани 70 година кроте брзаке

Глас Српске
Бањалучани 70 година кроте брзаке

Бањалука - Кајак кану клуб Врбас м:тел већ 70 година је чувар традиције овог спорта и као један од најстаријих клубова у Бањалуци обиљежио је спортску сцену овог града, а његови такмичари освајали су бројне медаље на домаћим и иностраним такмичењима.

Врбас м:тел је велики јубилеј прославио на свечаности у Банском двору, гдје су се сви присјетили бројних успјеха његових такмичара. Поред многих трофеја које су у Бањалуку донијели кајакаши и кануисти овог клуба, они су овај град ставили на европску и свјетску мапу овог спорта. Врбас је био организатор бројних великих такмичења, као што су првенства свијета и Европе, свјетски купови и друго. Свечаност поводом 70 година постојања била је прилика да се сви присјете како је то било на почетку, како су се освајали трофеји, затим учешћа на Олимпијским играма, али и тешких времена кроз која је клуб пролазио.

- Презадовољни смо и јер смо успјели да одржимо традицију клуба и да радимо оно што је некада давно замишљено. Посебно смо поносни на посљедњих осам година када смо били домаћини европских и свјетских првенства, а самим тим екипа је почела да прави све боље резултате. Није увијек било лако, али показали смо да смо добра екипа која зна шта хоће - рекао је директор Врбаса Никола Станковић.

Он је истакао да ће његов клуб у наредне двије године бити домаћин Свјетског купа и Свјетског првенства за јуниоре и млађе сениоре. Међу бројним званицама у Банском дворану био је и градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је добио плакету клуба.

- Ово није мали јубилеј, надживјели су више држава на овим просторима. Одољели су транзицијама и изазовима, а изњедрили су низ шампиона, од Исхака Саламе до Дарка Савића. Поред свега, граду су донијели велика такмичења и хиљаде спортиста. Спортисти Врбаса афирмишу наш град, Градска управа је ту да пружи подршку, а надам се да ће клуб трајати колико год Врбас буде текао Бањалуком - истакао је Радојичић.

Плакете пријатељима клуба

Поред Игора Радојичића, Врбас је плакете додијелио Министарству породице, омладине и спорта Републике Српске, затим компанији "м:тел", која је генерални спонзор клуба, те другим спонзорима и пријатељима клуба који су их подржавали током свих 70 година постојања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана