Banjalučane u petak očekuje derbi protiv lidera Vogošće

Ivan Dragičević
Banjalučane u petak očekuje derbi protiv lidera Vogošće

Banjaluka - Pobjeda Dervente u Vogošći dodatno je zakuvala stanje u vrhu tabele Premijer lige BiH, pa sada rukometaši Borca m:tel imaju na šansu da trijumfom nad liderom prvenstva u predstojećem meču preuzmu vrh i potvrde odlične igre u posljednje vrijeme.

Banjalučani se nalaze u odličnoj formi, imaju sedam pobjeda u nizu, a u petak ih očekuje derbi dosadašnjeg dijela prvenstva sa Vogošćom. Ekipu Ratka Đurkovića poslije serije uspjeha očekuje najteže moguće gostovanje, a crnogorski stručnjak već je počeo sa pripremom ekipe za tu utakmicu.

- Pogledao sam nekoliko snimaka i odradićemo specijalne treninge da proučimo njihove kretnje i defanzivne reakcije kako bismo znali kako da odreagujemo u tim situacijama. S druge strane, odigrano je 11 kola i ne možeš da naučiš da igraš za pet dana. Nalazimo se u odličnom momentumu i mislim da oni treba više da se brinu o nama - rekao je Đurković.

Vogošća je iskusna ekipa, čije glavne poluge čine Tarik Međić, Spasoje Pekić i odlični golman Adnan Šabanović. Budući da je Borac potpuno drugačije koncipiran ove sezone, ova utakmica biće sudar dva različita rukometna stila.

- Forsiramo brzu igru, sa što je više moguće kontranapada. Postigli smo mnogo golova na taj način, a držaćemo se naše filozofije i protiv Vogošće. Mislim da im vremešnost može biti slabost, jer su navikli da igraju u sporijem ritmu. Prepuštamo im ulogu favorita i svjestan sam da ćemo prije svega morati da se potrošimo u odbrani kako bismo došli do željenog rezultata - kazao je Đurković.

Najteže utakmice Borac m:tel igra na kraju godine, jer se sedam dana poslije Vogošće sastaje sa Derventom.

Neki mogu bolje

Đurković je zadovoljan rezultatom, pogotovo serijom od sedam pobjeda koja još uvijek traje, ali od pojedinih igrača očekuje još bolje igre.

- Kada smo na našem nivou i dobroj formi, teško da neko može da nas dobije. Ipak, neki igrači mogu još bolje igrati i ne treba da se opuštaju i žive na dobrim rezultatima. Ne bih o imenima, ali znaju koji su - rekao je Đurković.

Izviđač odličan

Aktuelni šampion BiH Izviđač jedini je predstavnik u SEHA ligi i tamo sa izuzetno mladom ekipom predstavlja tvrd orah za sve rivale, koji su velikani evropskog rukometa.

- Impresioniran sam njihovim igrama, pogotovo Josipom Šarcem koji je bio u timu mjeseca. Ne znam koliko su ispred nas, spremamo se za te susrete i čekamo da vidimo kako će reagovati na poraze u SEHA ligi - rekao je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana