Бајићу пресудили млади кошаркаши

Милан Зубовић
Бајићу пресудили млади кошаркаши

Лакташи - Жарко Милаковић нови је тренер кошаркаша Игокее. Он је на клупи актуелног шампиона БиХ замијенио Драгана Бајића са којим је раскинута сарадња због, како је саопштено, "различитих погледа и размишљања о будућности клуба".

Милаковић је четири године у клубу, гдје ради са младим категоријама и са јуниорским тимом освојио је треће мјесто на завршном турниру АБА лиге, сениорски Куп Републике Српске, док је постао шампион Лиге младих БиХ без иједног пораза прошле године. Такмичење у Првој лиги РС завршили су на четвртом мјесту.

- Искрено сам изненађен и почаствован одлуком клуба да ме именује за тренера. Хвала мом тренеру Драгану Бајићу, са којим сам током година имао одличну комуникацију и сарадњу, на свему што је урадио до сада. Ту сам до краја ове сезоне, док ћемо послије разговарати о евентуалном наставку сарадње - изјавио је Милаковић.

Деби на клупи сениорског тима имаће већ сутра када гостује код сарајевског Спарса у четвртом колу Лиге за првака.

- Ићи ћемо из тренинга у тренинг и екипа има већи квалитет у односу на остале клубове из Лиге за првака, па морамо да пробудимо свијест код играча о важности такмичења у БиХ те, наравно, афирмишемо младе играче који су стигли из јуниорског тима - додао је Милаковић.

Послије три кола Игокеа има двије побједе и један пораз, а првенствени циљ остаје одбрана титуле.

- Немамо императив освајања шампионске титуле јер имамо загарантован наступ у АБА лиги, али не дамо титулу. Играчи морају схватити да лична промоција долази кроз тимску промоцију. Жеља нам је да одбранимо титулу и наставимо континуитет освајања трофеја те од тога не одустајемо - истакао је Милаковић који је додао да промјена неће бити у играчком кадру као ни у стручном штабу.

Најуспјешнији тренер

Бајић је најуспјешнији тренер Игокее свих времена са којом је освојио три шампионске титуле, четири пута Куп БиХ као и лигашки дио АБА лиге у сезони 2012/13. Као тренер четири пута сједао је на клупу екипе из Александровца. Посљедњи пут тим је преузео од Жељка Лукајића 22. децембра 2015. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана