Bajić: Ne smijemo potcijeniti rivala

Ivan Dragičević
Bajić: Ne smijemo potcijeniti rivala

Laktaši - Finalna serija prvenstva BiH za košarkaše počinje u subotu od 20 časova kada branilac titule Igokea dočekuje Kakanj.

Aleksandrovčani su dominantno prošli kroz Ligu 6 sa deset maksimalnih pobjeda, a protivnike su pobjeđivali prosječno sa 21,6 razlike pa trener Dragan Bajić ne bježi od uloge favorita.

- Imali smo dovoljno vremena za odmor, a biće ga i između finalnih utakmica tako da je bilo dovoljno prostora da se spremi taktika. Mislim da sve zavisi od nas, moramo biti skoncentrisani i maksimalno ozbiljni jer koliko god da smo kvalitetniji ne smijemo sebi dozvoliti nikakvo opuštanje. Kakanj je kvalitetan tim koji je na prvom mjestu završio takmičenje u Ligi 13, a plasmanom u finalu je još jednom potvrdio da se radi o dobroj ekipi - rekao je Bajić.

Trener Kaknja Josipa Pandžu poznaje odlično tako da je neko taktičko iznenađenje gotovo nemoguće.

- Pandžu poznajem odavno i mogu reći da smo prijatelji. Sa Kaknjem smo igrali dva puta ove sezone i u oba navrata upisali ubjedljive pobjede. Znamo njihove mane i vrline, ali najvažniji je naš pristup koji je bio odličan u prethodnim utakmicama, jer ne smijemo potcijeniti rivala da ne bi došli u nezgodnu situaciju - kazao je Bajić.

Bek Aleksandrovčana Đorđe Milošević nije trenirao od drugog polufinalnog susreta sa Leotarom i njegov nastup je upitan dok je status najboljeg igrača Vuka Radivojeća takođe neizvjestan.

- Milošević ima problema i ne znam da li će nam biti od pomoći, a što se tiče Radivojevića, dobio je udarac, ali mislim da će biti spreman da istrči na parket. Raduje me povratak Marka Čakaravića koji se vratio nakon duže pauze, trenirao je deset dana i odmah se vidjelo da će nam značiti njegovo prisustvo u odlučujućim utakmicama - zaključio je Bajić.

Na tri pobjede

Finalna serija Lige BiH igra se na tri dobijena meča, a Igokea ima prednost domaćeg terena. Poslije prvog susreta serija se seli u Kakanj gdje je 4. maja na rasporedu druga utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana