Bajić: Bitna samo pobjeda Igokee

Milan Zubović
Bajić: Bitna samo pobjeda Igokee

Laktaši - Uz dosta muke košarkaši Igokee poveli su sa 1:0 protiv Slobode koju su pobijedili na svom terenu sa 86:85 u polufinalu plej-ofa Lige 6 BiH.

Šansu da izbori produžetak za Tuzlake propustio je Mirza Hrnčić koji je tri sekunde prije kraja bio neprecizan u šutu za tri poena, a nakon njegovog promašaja loptu u koš položio je Nedžad Muratović za konačan rezultat.

- Prvo poluvrijeme smo dobro kontrolisali i imali 16 poena razlike i sa 14 otišli na odmor. Dobro smo otvorili i treću četvrtinu, digli razliku na 23 poena i mojim igračima glava je odlutala iz ove utakmice i pomislili su da je sve završeno. Iz mnogo slučajeva znamo šta se dešavalo kod ovakvih situacija i Sloboda je možda trebalo da dobije ovu utakmicu kada je stigla takvu razliku. Bili su šuterski raspoloženi u drugom poluvremenu, pogađali su teške šuteve preko ruke i imali smo problema sa njihovim ofanzivnim skokom. Promašili smo dosta slobodnih bacanja, imali dosta individualnih rješenja koja su izmakla iz timske igre i to nam se osvetilo. Gašić je u posljednjoj četvrtini uveo niske igrače koji su nam šutevima pravili probleme. Sloboda je promijenila stil igre u odbrani, što nas je takođe malo iznenadilo. Samo pobjedu treba gledati i analizirati neke stvari - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Bio je to drugi meč ova dva tima u samo četiri dana, dok će Aleksandrovčani u srijedu imati priliku da izbore finale.

- Imamo dovoljno vremena do srijede da se spremimo i plasiramo u finale. Moramo ponoviti utakmicu iz Lige 6 i samo takvim pristupom možemo pobijediti. Neće biti iznenađenje ako izgubimo u Tuzli i seriju vratimo u Laktaše - dodao je Bajić.

Do pobjede je stigla i Bosna Rojal koja je na svom terenu pobijedila Zrinjski sa 74:66.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana