Бајић: Битна само побједа Игокее

Милан Зубовић
Бајић: Битна само побједа Игокее

Лакташи - Уз доста муке кошаркаши Игокее повели су са 1:0 против Слободе коју су побиједили на свом терену са 86:85 у полуфиналу плеј-офа Лиге 6 БиХ.

Шансу да избори продужетак за Тузлаке пропустио је Мирза Хрнчић који је три секунде прије краја био непрецизан у шуту за три поена, а након његовог промашаја лопту у кош положио је Неџад Муратовић за коначан резултат.

- Прво полувријеме смо добро контролисали и имали 16 поена разлике и са 14 отишли на одмор. Добро смо отворили и трећу четвртину, дигли разлику на 23 поена и мојим играчима глава је одлутала из ове утакмице и помислили су да је све завршено. Из много случајева знамо шта се дешавало код оваквих ситуација и Слобода је можда требало да добије ову утакмицу када је стигла такву разлику. Били су шутерски расположени у другом полувремену, погађали су тешке шутеве преко руке и имали смо проблема са њиховим офанзивним скоком. Промашили смо доста слободних бацања, имали доста индивидуалних рјешења која су измакла из тимске игре и то нам се осветило. Гашић је у посљедњој четвртини увео ниске играче који су нам шутевима правили проблеме. Слобода је промијенила стил игре у одбрани, што нас је такође мало изненадило. Само побједу треба гледати и анализирати неке ствари - рекао је тренер Игокее Драган Бајић.

Био је то други меч ова два тима у само четири дана, док ће Александровчани у сриједу имати прилику да изборе финале.

- Имамо довољно времена до сриједе да се спремимо и пласирамо у финале. Морамо поновити утакмицу из Лиге 6 и само таквим приступом можемо побиједити. Неће бити изненађење ако изгубимо у Тузли и серију вратимо у Лакташе - додао је Бајић.

До побједе је стигла и Босна Ројал која је на свом терену побиједила Зрињски са 74:66.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана