Бачка успјешна увертира за Борац

Игор Станишић
Бачка успјешна увертира за Борац

Бијељина - У генералној провјери пред наставак првенства фудбалери Радника савладали су суперлигаша Србије Бачку са 1:0, а стријелац јединог поготка био је искусни Велибор Ђурић у 24. минуту, који је затресао мрежу из пенала.

Претходно је у казненом простору гостију оборен нападач Бијељинаца Александар Глишић након што му је Ненад Срећковић упутио сјајну дубинску лопту. Током већег дијела сусрета Бијељинци су имали благу иницијативу и ако је судити по сусрету са Бачком, потпуно спремно дочекују наставак шампионата и суботњи сусрет са бањалучким Борцем, који би могао бити један од кључних у бици за пласман у Лигу за првака.

- Резултат из ове утакмице показао је да смо у потпуности спремни за наставак прољећног дијела првенства. Кроз провјере које смо имали до сада фудбалери су играли све боље, а оно што посебно радује је изражена жеља да противник буде савладан, односно да буде забиљежена побједа. Ова утакмица нам је много значила пред седмицу у којој ћемо се освјежити и радити нешто смањеним интензитетом, а затим слиједи утакмица против Борца. Припреме смо обавили добро, појачали смо се ондје гдје је требало. Довели смо доста квалитетне играче, тако да свим урађеним у прелазном року могу бити задовољан - нагласио је тренер Радника Младен Жижовић.

Стријелац јединог поготка против Бачке Велибор Ђурић каже да су припреме квалитетно обављене и да ће његова екипа спремно дочекати Борац предстојеће недјеље у 19. колу Премијер лиге БиХ.

- Провјера је била јака, као да смо играли првенствену утакмицу, а не припремну. Почетак шампионата се ближи, а ми улазимо полако у праву форму. Остало је да се још мало "затегнемо" и да недјељни сусрет дочекамо потпуно спремни. Меч са Бањалучанима биће нам веома значајан у борби за Лигу за првака и у случају побједе били бисмо веома близу циља. Знам да нам у том сусрету неће бити нимало лако, али очекујем да уз помоћ навијача, али и добру игру цијелог тима можемо доћи до сва три бода - нагласио је Ђурић.

Састав

Радник је сусрет против Бачке започео у саставу: Лучић, Васић, Зец, Радовић, Франић, Ђурић, Бешировић, Мартиновић, Глишић, Пецо, Срећковић. Шеф стручног штаба Младен Жижовић у наставку меча шансу је пружио још: Хаџићу, Мекићу, Стојановићу и Брадоњићу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана