БЛ волеј изненадио фаворите

Данијел Радујковић
БЛ волеј изненадио фаворите

Бањалука - Одбојкашице БЛ волеја одлично су стартовале у дебитантској сезони Премијер лиге БиХ гдје су у прва три кола освојиле шест поена и тренутно се налазе на петом мјесту табеле.

Бањалучанке су у првој утакмици изгубиле од актуелног шампиона Бимал Јединства из Брчког, али су онда забиљежиле побједе против ХЕ на Дрини и Гацка.

- Генерално, ово је добар улазак у Премијер лигу у којој смо новајлије. Осим пораза од вишеструког шампиона БиХ, који је институција одбојке на овим просторима, забиљежили смо два тријумфа против екипа које су биле у врху табеле прошле године. То је велики резултат за нас. Међутим, нема разлога за дизање у облаке и да се опустимо. Има још доста утакмица и чека нас тежак посао - казао је тренер екипе Драшко Маџар.

Актуелни шампион Републике Српске има тежак распоред на старту првенства, али показао је да има квалитета да се такмичи у друштву најбољих.

- Ово до сада је било врло добро. Распоред је такав да екипама које су на папиру слабије гостујемо, док они најбољи из прошле сезоне долазе код нас. Сматрам да смо се добро припремали. Како смо на вријеме добили распоред могли смо темпирати форму и очигледно смо успјели. Екипа добро изгледа, немамо повређених играчица. Спремни смо за све изазове и мислим да је наша предност "дугачка клупа" јер имамо доста играчица које могу да уђу и направе превагу на нашу страну. Наравно има простора да технички и тактички још напредујемо - додао је Маџар.

Гостовање Бихаћу

У наредном колу БЛ волеј ће у суботу од 19 часова гостовати другопласираној екипи Бихаћ Премингер. Маџар сматра да ће ова утакмица доста значити његовим играчицама.

- Они су до сада имали све побједе, али им је распоред био лакши јер нису играли са најбољим екипама. Међутим, показали су добру форму. Та утакмица ће за нас бити врло важна. Сматрам да су обје екипе уједначеног квалитета, имају квалитет и биће врло интересантно. Ова утакмица би нам могла одредити у којем ћемо дијелу табеле бити. Евентуална побједа била би врло значајна за нас - закључио је Маџар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана