БЛ Волеј све ближе “принцезама”

Никола Лучић
БЛ Волеј све ближе “принцезама”

Бањалука - Одбојкашице Бимал Јединства дуги низ година доминирају теренима у БиХ, али су играчице БЛ Волеја у прошлом колу Премијер лиге показале да је разлика у квалитету све мања.

Изабранице Давора Гамбироже су поражене максималним резултатом, али биле су у игри до саме завршнице сва три сета, која су “принцезе”, захваљујући већем искуству, ипак ријешиле у своју корист.

- Још постоји значајна разлика између Брчанки и нас,  али је мања у играчком смислу него што је у финансијском. Кад то кажем, говорим о великим разликама у буџетима, а буџет је основни предуслов за велики резултат. У Волеју сам већ другу годину и могу да дам оцјену да смо играчки много ближе Бимал Јединству и да се у најскорије вријеме можемо надати највишем пласману у Премијер лиги - рекао је Гамбирожа.

Његова екипа ће до краја године одиграти још двије утакмице у домаћем шампионату. Прво ће предстојећег викенда у оквиру десетог кола гостовати у Горажду, док ће након тога дочекати Маглић. Прије пораза у Брчком прошле седмице, Бањалучанке су имале свих осам побједа без изгубљеног сета, а Гамбирожа је рекао да ти резултати нису случајни.    

- Они су посљедица нашег квалитета, појединачног, али и комплетног тима, односно система игре и позитивне праксе. Нећемо од тога одступити ни у наредном периоду, та пракса нам је донијела ове резултате. Резултати су на нивоу планираних. Хтјели смо да ове године идемо барем једну или двије степенице више, а то значи да дођемо барем до другог мјеста у Премијер лиги БиХ - рекао је Гамбирожа.

Први циљ био је - финале Купа РС.

- То смо и остварили. Желимо у Купу БиХ да играмо финале, дошли смо до полуфинала, тако да смо и ту близу. За сада се све одвија по плану, настојаћемо да у предстојећим утакмицама својим квалитетом наставимо са резултатима који ће нас довести до зацртаних циљева - поручио је Гамбирожа.

Без појачања

Гамбирожа је поручио да његов тим не планира да доводи појачања током зимске паузе јер су задовољни постојећим играчким кадром. Прву утакмицу након великог одмора Бањалучанке ће одиграти против Гацка и покушати да побједом започну други дио сезоне. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана