Avdukić podučava nasljednike

Glas Srpske
Avdukić podučava nasljednike

Banjaluka - Član Prve lige Republike Srpske Željezničar Sport tim iz Banjaluke na Predgrađu je pokrenuo golmansku akademiju, na čijem će čelu biti iskusni čuvar mreže Asmir Avdukić i Ognjen Šatara.

Bivši golman Borca i učesnik Svjetskog prvenstva u Brazilu, Avdukić je u januarskom prelaznom roku stigao u Željezničar kako bi svojim iskustvom pomogao mladoj ekipi i treneru Branislavu Kruniću da se izbori sa prvoligaškim izazovima. Pored uloge na terenu, dobio je drugi zadatak, da oformi golmansku akademiju. Zajedno sa Šatarom pokušaće da izbaci svog nasljednika, novog čuvara mreže koji bi bio budućnost Željezničara. Materijala ima na pretek, jer u ovom trenutku na Predgrađu od cicibana do seniora rade 24 golmana.

- Pored kvantiteta, naravno da nam je važan i kvalitet kako bismo proizvodili golmane za prvi tim. Rezerva Avdukiću u drugom dijelu sezone biće Nikola Ćetković, koji je tek napunio 16 godina, ali je veliki talenat i za njega se otimaju mnogi klubovi. Poslije Ćetkovića dolaze još neki mladići, radom u akademiji sigurno će unaprijediti svoje znanje, a nastojaćemo da im stvorimo uslove. Golmanski trening je specifičan, uvešćemo veliki broj novina i pratiti svjetske trendove. Pored naših golmana, akademija će biti otvorena za sve one koji žele da otkriju tajne golmanskih vještina - istakao je Šatara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana