Авдукић подучава насљеднике

Глас Српске
Авдукић подучава насљеднике

Бањалука - Члан Прве лиге Републике Српске Жељезничар Спорт тим из Бањалуке на Предграђу је покренуо голманску академију, на чијем ће челу бити искусни чувар мреже Асмир Авдукић и Огњен Шатара.

Бивши голман Борца и учесник Свјетског првенства у Бразилу, Авдукић је у јануарском прелазном року стигао у Жељезничар како би својим искуством помогао младој екипи и тренеру Браниславу Крунићу да се избори са прволигашким изазовима. Поред улоге на терену, добио је други задатак, да оформи голманску академију. Заједно са Шатаром покушаће да избаци свог насљедника, новог чувара мреже који би био будућност Жељезничара. Материјала има на претек, јер у овом тренутку на Предграђу од цицибана до сениора раде 24 голмана.

- Поред квантитета, наравно да нам је важан и квалитет како бисмо производили голмане за први тим. Резерва Авдукићу у другом дијелу сезоне биће Никола Ћетковић, који је тек напунио 16 година, али је велики таленат и за њега се отимају многи клубови. Послије Ћетковића долазе још неки младићи, радом у академији сигурно ће унаприједити своје знање, а настојаћемо да им створимо услове. Голмански тренинг је специфичан, увешћемо велики број новина и пратити свјетске трендове. Поред наших голмана, академија ће бити отворена за све оне који желе да открију тајне голманских вјештина - истакао је Шатара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана