Атлетски савез Српске изабрао најбоље за 2017. годину: Почасти Петрушићевој и Хусеинбашићу

Драго Гајић
Атлетски савез Српске изабрао најбоље за 2017. годину: Почасти Петрушићевој и Хусеинбашићу

Зворник - Чланица Гласинца из Сокоца Младена Петрушић и члан бањалучког Борца Саит Хусеинбашић проглашени су најбољим атлетичарима Републике Српске за 2017. годину на Вечери атлетике у Зворнику.

За најбољи клуб изабран је Борац, чији су чланови добили највише признања. Спомен-плакете уручене су првом предсједнику Атлетског савеза Драгану Данелишану, првом секретару Момчилу Црнчевићу, као и једном од оснивача Савеза Славку Копривици. Признање за најуспјешнијег атлетског радника РС за текућу годину припало је Славици Мандић, која заједно са супругом Момчилом води АК Зворник.

- Након што сам била пета на Избору десет најбољих спортиста Републике Српске, надала сам се овом признању и драго ми је што ме матични савез препознао као најбољу - рекла је Петрушићева.

Свечаном сједницом Скупштине АС РС обиљежио је 25 година од оснивања и успјешног рада, а предсједник Савеза Борислав Ђурђевић подсјетио је на 15. октобар 1992. године када је основан Савез и осврнуо се на садашњу ситуацију.

- Савез броји 26 клубова у неколико центара међу којима су најуспјешнији Бањалука, Соколац, Прњавор, Добој и Пале. Наши такмичари освајали су највеће резултате на престижним европским и балканским првенствима и по томе смо најуспјешнији спорт у Републици Српској. Поред свега, недовољна су издвајања са републичког нивоа за овај спорт па стога имамо великих проблема када су у питању терени за тренинге и такмичења. Имамо велики број клубова, али и један "празан простор" од Зворника до Требиња уз Дрину и морамо порадити да на том простору уз помоћ локалних заједница и ресорног министарства буду основани клубови - рекао је Ђурђевић.

Он је најавио доношење свеобухватног документа који ће се звати "Стратегија развоја атлетског спорта на нивоу Републике Српске" у којој би се на посебан начин третирао развој атлетике у школама која је базични спорт.

Награде

Посебна признања за постигнуте резултате и медаље са међународних такмичења добили су Николија Станивуковић, Горана Тешановић, Милица Ожеговић, Катарина Игњић и Стефани Вукајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана