Atletiko želi skalp Čelzija

Danijel Radujković
Atletiko želi skalp Čelzija

Madrid - Prvom polufinalnom utakmicom između Atletiko Madrida i Čelzija, koja se igra večeras od 20.45 časova na "Visente Kalderonu", počinje konačan rasplet u Ligi šampiona.

Madriđani ove godine igraju najbolju sezonu još od vremena kada ih je predvodio Radomir Antić. Nalaze se na korak od ulaska u veliko finale Lige šampiona, koje se igra 24. maja u Lisabonu. Na tom putu stoji im Čelzi sa Žozeom Murinjom na čelu, koji će na ovoj utakmici ući u istoriji kao trener sa najviše polufinala u najelitnijem takmičenju u Evropi. On će osmi put predvoditi neku ekipu u polufinalu Lige šampiona i tako prestići legendarnog Aleksa Fergusona. Portugalskom fudbalskom liscu suprotstaviće se mladi trener Dijego Simeone, koji je do sada izvukao maksimum iz ekipe.

Golman "jorgandžija" Tibo Kurtoa pozajmljen je igrač Čelzija i njemu će ovaj meč biti specifičniji neko bilo kome u obje ekipe.

- Ovo je zaista posebna situacija za mene. Podržavam Čelzi, želio bih da osvoji Premijer ligu. Ipak, sada branim za Atletiko i moram da učinim sve što mogu da prođemo u finale Ligi šampiona. Imamo veliko povjerenje u našeg trenera Simeonea, a očekujemo sjajnu borbu na terenu. Čelzi je favorit, ali bila je to i Barselona - kazao je Kurtoa.

"Jorgandžije" su prve u Primera ligi i na četiri kola su od titule. U posljednjem kolu sa sa 2:0 bili su bolji od Elčea, a dodatno samopouzdanje će im dati povratak Arde Turana, koji se oporavio od povrede prepona i biće sprema za meč sezone.

S druge strane "plavci" su šokantno izgubili od posljednje ekipe Premijeršipa Sanderlenda i tako skoro ispali iz trke za titulu. Problem za Murinja mogao bi biti i izostanak Eden Azara, koji ima problema sa koljenom.

- Atletiko je ove sezone pokazao da je dobra ekipa. Imaju odličnog trenera i igraju vrlo čvrsto, pogotovo na svom terenu. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat pred revanš na našem stadionu - istakao je Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana