Ankica Karačić, majka rukometaša Ivana i Igora: Ne znam kako ću gledati sinove

Anadolija
Ankica Karačić, majka rukometaša Ivana i Igora: Ne znam kako ću gledati sinove

Mostar - Rođena braća Ivan i Igor Karčić, reprezentativci BiH odnosno Hrvatske u rukometu, ukrstiće koplja sutra na meču ove dvije selekcije, a njihova majka Ankica ne zna kako će preživjeti sudar braće.

- Već sam ih jednom gledala u Banjaluci kada su igrali jedan protiv drugog i to mi je bilo najgore u životu. U petak ću navijati za obojicu. Neka bolji pobijedi. Samo ne daj Bože da se neko povrijedi. To mi je najvažnije - rekla je Ankica Karačić.

Otac Ante blista od sreće. Uzeo je godišnji odmor da bi u miru gledao sinove. U narednim danima planira da otputuje u Katar da bi bodrio barem jednog od njih u završnici SP.

- Prvi put u životu gledaću duel BiH i Hrvatske, odnosno mojih sinova. Ne znam kako ću se ponašati. Srce se podijeliti ne može! Neka pobijedi bolji, odnosno neka bude "iks" i neka obje reprezentacije idu u drugi krug. Hrvatska je već obezbijedila plasman u osminu finala. Nadam se da će i BiH uraditi isto - rekao je Ante.

On u dnevnom boravku porodične kuće ima dva TV prijemnika.

- Oba TV-a su upaljena kada se preklapaju termini Hrvatske i BiH, da u istom trenutku možemo gledati obje utakmice. Uh, dok su utakmice ima nervoze, ustajanja, hodanja - rekao je Ante.

Roditelje još ponosnijim čini njihov najmlađi sin Goran (18), takođe sportista, ali fudbaler odnosno golman Zrinjskog i juniorske reprezentativac BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana