Ana i Nole među najpopularnijima na Internetu

Glas Srpske
Ana i Nole među najpopularnijima na Internetu

LOS ANĐELES - Srpski asovi Ana Ivanović i Novak Đoković među najtraženijim su pojmovima na globalnoj mreži kada su u pitanju teniseri.

Među djevojkama lijepa Ana zauzima treće mjesto, dok je Nole šesti kod muškaraca.

Najpoznatiji i najposjećeniji Internet pretraživač "Google" objavio je listu pet teniserki i tenisera za koje je postojalo najveće interesovanje u ovoj godini. Prema očekivanju, prva kod dama je Amerikanka Serena Vilijams, a kod tenisera je to Švajcarac Rodžer Federer.

Glavna tema pretrage, kada je u pitanju Ivanovićeva, jesu Australijen open, Frenč open i Vimbldon. Države iz kojih je bila najbrojnija pretraga su: 1. Srbija, 2. BiH, 3. Australija 4. Filipini, 5. Indija...

Kada je u pitanju zvanični sajt Ane Ivanović (www.anaivanovic.com) najveći udio među posjetiocima imaju korisnici Interneta iz SAD (22,1 odsto), zatim iz Indije (13,3), Austrije i Srbije (po 11,1).

Druga najtraženija teniserka na Internetu je Ruskinja Marija Šarapova, četvrto mjesto zauzima Sanja Mirza, peta na listi najtraženijih je penzionisana ruska ljepotica Ana Kurnjikova, a glavna tema pretrage je navodna tuča u baru u Las Vegasu.

Novak Đoković je bio vrlo tražen u novembru, kada je nizao uspjehe na terenu. Interesantno je da, kada je njegova zvanična Internet prezentacija u pitanju (www.novakdjokovic.rs), najviše posjetilaca ima iz Kine (39,9 odsto), a na drugom mjestu su korisnici Interneta u Srbiji (18,6).

Kod muškaraca popularnost na "Google"-u gotovo se podudara sa ATP listom, s tim što je Đoković na njoj treći. Prvi je Federer, drugi Španac Rafael Nadal, treći Amerikanac Endi Rodik, četvrti Argentinac Huan Martin del Potro, a peti Škot Endi Marej.

Obožavaoci

Zanimljivo je da je Sanja Mirza dospjela na "kotu četiri" i to zato što ljudi žele da pročitaju kako su dvojica obožavalaca pokušala da upadnu u kuću indijske teniserke. Obojica su tvrdili da su zaljubljeni u teniserku i da žele da se s njom ožene, a drugi je čak prijetio samoubistvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana