Amela Terzić i Hilari Kimajo pobjednici ulične trke u Prnjavoru

Srna
Amela Terzić i Hilari Kimajo pobjednici ulične trke u Prnjavoru

Prnjavor - Atletičarka iz Novog Pazara Amela Terzić i Kenijac Hilari Kimajo pobjednici su 19. Međunarodne ulične trke "Prnjavor 2018", čiji je domaćin bio Atletski klub "Prnjavor".

Terzićeva, kojoj je ovo treća uzastopna pobjeda u Prnjavoru, rekla je Srni da je staza bila veoma zahtjevna.

"Start je uzbrdo, a čak i na delu staze koja ide nizbrdo nisam uspela da se odmorim. Međutim, istrčala sam trku na osećaj, onako kako meni odgovara i uspela sam da pobedim", navela je Terzićeva.

On je istakla da joj je naredni cilj nastup na Evropskom prevenstvu u Berlinu.

"Znam da neće biti jednostavno jer su se pojavile nove atletičarke u mojoj disciplini. Moraću malo da eksperimentišem, kako bi se što bolje pripremila za ovaj nastup", naglasila je Terzićeva.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji atletičarki u trci na 3.000 metara zauzela je reprezentativka BiH Lusia Kimani, a treća je bila član Atletskog kluba "Crvena Zvezda" iz Beograda Nevena Jovanović.

Kod seniora koji su trčali na 5.000 metara drugo mjesto zauzeo je Kenijac Nelson Čerutič, dok je treći bio Elzan Bibić iz Novog Pazara.

Glavnim trkama prethodilo je otvoreno školsko prvenstvo za učenike od prvih do devetih razreda osnovne škole i za srednjoškolce, kao i trka cicibana.

Ovogodišnja ulična trka u Prnjavoru bila je humanitarna jer je prihod od prodaje startnih brojeva namijenjen Udruženju roditelja djeca sa poteškoćama u razvoju "Neven" iz ovog grada. Djeca iz Udruženja su nastupila u simboličnoj trci na 30 metara, a svim učesnicima uručene su zlatne medalje i diplome.

Predsjednik Atletskog kluba "Prnjavor" Željko Petrović kaže da je ovogodišnja trka imala najviše učesnika.

"U glavnim trkama seniora, juniora i pionira imali smo stotinjak takmičara iz Kenije, Mađarske, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Republike Srpske i Federacije BiH" , rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana