Амел Тука: Босе ме је насмијао

Агенције
Амел Тука: Босе ме је насмијао

Сарајево - Освајач прве медаље за БиХ на свјетским првенствима у атлетици Амел Тука одговорио је на оптужбе Француза Пјера Андреа Босеа, петопласираног у трци на 800 метара, који је оптужио Туку да се допингује.

- Атлетичар који се појавио ниоткуд и који је за кратко вријеме поправио лични рекорд за невјероватне три секунде и 61 стотинку мора узимати допинг - рекао је Босе.

Тука је објаснио да је само у посљедњих десет дана имао четири допинг контроле.

- Чуо сам ту информацију и насмијао сам  се. У Пекингу сам четири пута сам имао контролу. То је све црно на бијело. Он је разочаран, Француска улаже много новца у њега, обећао им је медаљу, па га некако разумијем. Ја ћу њега опет поздравити - изјавио је Тука.

Антидопинг агенција БиХ такође је потврдила да су резултати момка из Какња апсолутно регуларни.

- Туку су у овој години тестирали и у Турској, а недавно у Монаку, гдје су резултати такође били негативни. Амел Тука је професионално испуњавао све обавезе према Агенцији за антидопинг контролу БиХ и представља примјер врхунског спортисте и професионалца - наведено је у саопштењу Агенције.

Тука вечерас око 19 часова долази на аеродром у Сарајево, а биће му приређен и свечани дочек на стадиону "Камберовића поље" у Зеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана