Алексић тражи нови гол против Сарајева

Данијел Радујковић
Алексић тражи нови гол против Сарајева

Бањалука - Поуздани штопер Крупе Радосав Алексић ријетко кад постиже голове, а ове сезоне је два пута тресао противничке мреже и то можда на најтежим гостовањима, код Сарајева и Жељезничара.

Како његов тим у суботу дочекује Сарајево, он се нада да још једном може поновити учинак са "Кошева".

Иако је његов основни посао да чува противничке нападаче, врло је опасан послије прекида, а ове сезоне му иде одлично, јер је већ надмашио голгетерски учинак из претходне три. Посебно је био важан гол на "Кошеву" када је свом тиму донио побједу резултатом 3:2. Ако би Крупа опет савладала Сарајево, прескочила би директног конкурента за четврто мјесто и нашла се на позицији која води у квалификације за Лигу Европе.

- Тај гол ми је остао у лепом сећању, тада смо донели три важна бода са "Кошева". Надам се да могу поновити нешто тако, али биће ми драго ко год да постигне погодак, само да остваримо добар резултат. Сарајево је имало амбиције да се бори за титулу, а не за места која воде у Европу, али нам се отворило да их победом можемо прескочити и доћи до четвртог места. Без обзира на све, они су фаворити, али смо их победили у последње две утакмице и са много оптимизма улазимо у овај меч и желимо нови подвиг. У Купу смо догурали до полуфинала и уколико се укаже прилика, даћемо све од себе да узмемо трофеј. Вероватно ће кроз ово такмичење бити лакше стићи до Европе - истакао је Алексић.

Два кола прије подјеле Премијер лиге Крупа је обезбиједила мјесто у Лиги за првака, што је велики резултат за ову екипу.

- Пре почетка сезоне имали смо циљ да останемо у лиги, а то гарантује пласман у Лигу за првака, коју ћемо играти другу годину заредом. Такав резултат даје нам за право да без притиска играмо у наставку сезоне и да тренер пружи шансу младим играчима да покажу колико знају - додао је Алексић.

Таква клупска политика уродила је плодом ове зиме, јер су трансфери Елвира Кољића и Ирфана Јашаревића попунили клупску касу. Њиховим стопама на љето би могло још неколико играча. Алексић као искуснији осјећа обавезу да им помогне.

- Остали смо без носилаца игре, али шта се се ради. Крупа је у великом плусу и направила је корак више. Имамо још неколико играча који на лето могу да остваре лепе трансфере, прве свих Александар Вукотић и Ајдин Реџић. Ми старији имамо обавезу да им помогнемо. Трудим се да помогнем Вукотићу колико могу, јер играмо на истој позицији, али ту сам и за остале момке - закључио је Алексић.

Резултати одраз доброг система

Радосав Алексић је током каријере у БиХ још играо за Славију, Зрињски и Травник, али има нешто што Крупу издваја у односу на све.

- У клубу је све поредано како треба, људи се труде да обезбеде што боље услове, што се договори, то испоштују, немамо проблема са финансијама, а најбоље је када играч размишља само о терену. Стручни штаб даје све од себе, тренинзи су добри, као и атмосфера, па када се све сабере, резултати не могу да изостану - рекао је Алексић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана